Chilipähkinä-suklaalevy

Joulusuklaiden valmistus jatkuu. Tällä kertaa vuorossa oli Chilipähkinä-suklaa, jota teen heti loppuviikosta lisää. Tämä oli niin hyvää että tuli mieleeni kysymys: miksi en ole tehnyt tätä aiemmin??





Chilipähkinä-suklaalevy

1dl Chilipähkinää murskattuna
100g maitosuklaata

- Sulata maitosuklaa vesihauteessa. 
- Laita pähkinät vahvaan pakestepussiin ja murskaa kaulimella. (pistä pyyhe alle)
Sekoita desin verran pähkinämurskaa sulaan suklaaseen. Pistä neliön/suorakaiteen malliseen vuokaan rypistettyä leivinpaperia ja kaada seos vuokaan.
Ripottele vielä pinnalle Chilipähkinämurskaa ja laita jääkaappiin kovettumaan.
Kun on kovettunut leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.


Tykkään itse murskata kaulimalla pähkinät, koneella pähkinöistä tulee helpommin jauhetta. 
Tässä herkku menossa seuraavaksi jääkaappiin,



Makeiset-kategoriasta löydät lisää joulumakeisia :)

4 kommenttia:

  1. Hauska idea! Tuo on varmasti superhyvää.:)

    VastaaPoista
  2. Makea suklaa pehmensi chilin tulisuutta, näin kumpaakaan ei ollut liikaa vaan juuri sopivasti molempia. Aivan ihana yhdistelmä! :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää todella hyvältä!:) Tulee kiva kontrasti suklaan ja pähkinöiden välille.:)

    VastaaPoista
  4. Tulee, rakastuin näihin itse täysin! Ei tarvitse vuorotella suolasen ja makean kanssa kun tulee samassa suupalassa :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...