Sinapit

Innostuin jouluna tekemään sinappeja. Tämän puolukkasinapin ohjeen löysin Maistuis varmaan sullekin!-blogista. Sopii riistan ja kalkkunan kanssa oikein hyvin. Sinapista pidettiin meillä kovin ja tästä lähtien tätä aion tehdä silloin tällöin, varmaa on myös se että tämä jää meidän joulupöydän herkuksi jatkossa.  

Olen nähnyt myös mansikkasinapin ohjeen jossain, mihin sitä voisi käyttää?



Puolukkasinappi

2dl puolukoita
2dl sokeria
½dl ruokaöljyä
2 tl maissitärkkelystä
1tl suolaa
2tl Rajamäen mustapippuri Punaviinietikkaa
5-6rkl sinappijauhetta

- Soseuta puolukat sauvasekoittimella tai siivilän läpi survoen. Kaada puolukkasose kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, öljy, maissitärkkelys ja suola.
- Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen.
- Nosta saostunut seos liedeltä ja sekoita joukkoon sinappijauhe sekä punaviinietikka.
Tölkitä kuumennettuun purkkiin. 






Sitten tahdoin tehdä tavallistakin sinappia, tämän ohjeen löysin Isoäidin reseptillä-blogista. Tein tuplamäärän ja purkitin toisen puolen lahjaksi.


Sinappi ( tällä määrällä tulee n. ½dl)

4 rkl sinappijauhoja
4 rkl sokeria
4 rkl vettä (lihalientä)
2 rkl etikkaa
½tl suolaa ( käytin lihalientä joten jätin suolan pois)

- Sekoita sinappijauho sekä sokeri huolellisesti sekaisin. 
- Lisää kiehuva vesi vähitellen koko ajan hämmentäen. 
- Lisää etikka ja suola. 






Kommentit

  1. Pikkaisen erilaista on puolukkasinappi normaalisinappiin verrattuna, mutta kiva lisuke oikeassa seurassa.:) Mansikkasinappikin kuulostaa jännältä. Sen voisi kuvitella olevan pikkaisen makeampaa...

    VastaaPoista
  2. Oli kiva lisuke, ei se paljoa poikennut tavallisesta mutta kuitenkin vähäsen. Kalkkunan kanssa oli tosi hyvää. Viime hetkellä jätin hirven pois aaton menusta, teen joku toinen päivä ja silloin ajattelin keitellä uuden satsin tätä.
    Mansikkasinappia täytyy testata, kun ensin tiedän minkä kanssa se sopisi.. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit