Tiikeri kaneli-pähkinäraidoin


Tämän tiikerikakun raidat muuttuivat jouluisemmaksi kun ne saivat makunsa mantelirouheesta sekä kanelista. 
Oikein toimiva yhdistelmä, kaneli maistui sopivasti ja mantelirouhe toi mukavaa pureskeltavaa kakkupalaan.


200g voita
1½ dl sokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Raidat:

1/3 taikinasta
2 tl kanelia
½dl mantelirouhetta
½dl kermaa

- Vaahdota pehmeä voi sekä sokeri hyväksi vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen, samalla kovasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan. 
- Ota 1/3 taikinasta ja lisää siihen raidan ainekset. 

-Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, lisää puolet vaaleasta taikinasta pohjalle. 
- Lisää raitataikina ja sitten loput vaaleasta.
- Painele haarukalla parin sentin välein taikinaa lähes pohjaan saakka. (ei pakollinen)
- Vedä vielä veitsenkärjellä vuoan ympäri pintaan viilto (renkaanmallinen) niin kakku ei kohoa liikaa.

Paista 175 asteessa 50-55 minuuttia. 
Tee hammastikkutesti. 




Teen aina kaksinkertaisen taikinan, kun kerta uuni on kuuma niin samalla sen kaksi kakkua paistaa. Ensi kerralla teen kahteen vuokaan kolmenkertaisen taikinan niin saa korkeammat kakkupalat. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...