Tämän tiikerikakun raidat muuttuivat jouluisemmaksi kun ne saivat makunsa mantelirouheesta sekä kanelista.
Oikein toimiva yhdistelmä, kaneli maistui sopivasti ja mantelirouhe toi mukavaa pureskeltavaa kakkupalaan.
200g voita
1½ dl sokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Raidat:
1/3 taikinasta
2 tl kanelia
½dl mantelirouhetta
½dl kermaa
- Vaahdota pehmeä voi sekä sokeri hyväksi vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen, samalla kovasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan.
- Ota 1/3 taikinasta ja lisää siihen raidan ainekset.
-Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, lisää puolet vaaleasta taikinasta pohjalle.
- Lisää raitataikina ja sitten loput vaaleasta.
- Painele haarukalla parin sentin välein taikinaa lähes pohjaan saakka. (ei pakollinen)
- Vedä vielä veitsenkärjellä vuoan ympäri pintaan viilto (renkaanmallinen) niin kakku ei kohoa liikaa.
Paista 175 asteessa 50-55 minuuttia.
Tee hammastikkutesti.
Teen aina kaksinkertaisen taikinan, kun kerta uuni on kuuma niin samalla sen kaksi kakkua paistaa. Ensi kerralla teen kahteen vuokaan kolmenkertaisen taikinan niin saa korkeammat kakkupalat. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)