Vichy-joulutortut (ja vinkki nirsojen lasten joulutorttuihin)


Lapsena eräässä kyläpaikassa aina jouluisin näitä herkullisia torttuja aina tarjottiin, ja leivottiin näitä meillä kotonakin. Kun tässä eräs päivä löysin ohjeen lippusten ja lappusten seasta, päätin tehdä näitä ja muistella maistuuko nämä yhtä hyviltä kuin lapsena.Taikinaa kaulitessa palasta muotoutuikin sydän! Eli selvästi rakkaudella leivottu <3

Sain joukkoon rumiluksiakin, ei aina voi onnistua ;)
Ja sitten kysymys. Onko joku tavannut joskus lapsen joka aina ottaa joulutortun mutta reunat syötyään sanoo että "mä en tykkää tästä.."? 
Voin vastata tähän ensimmäisenä että minä! Toinen lapsistani ei taatusti syö, pienempi lapsi joka muuten kyllä on todella reipas syömään aivan kaikkea, ei ole vakuuttunut näistä. Maisteli hieman reunaa ja kuiskasi marmeladia katsellen nenä rytyssä:
"kakka...

No, siihen on yksinkertainen ratkaisu. Jätä luumumarmeladi pois! 
Meidän naapurin mummu jolla on vankka kokemus lapsista ja heidän makumieltymyksistään on vuosikaudet paistanut lapsille torttujen reunapalat Pinta vain sipaistaan munalla ja pinnalle ripotellaan hieno- tai raesokeria.
Ja kyllä uppoaa! :)Ja mitä muisteluun tulee, niin kyllä. Aivan yhtä hyviltä nämä maistuivat kuin lapsena. Piti maistella enemmän kuin yksi että pystyin varmuudella sanomaan ;)


8 kommenttia:

 1. Nämä menee kokeiluun... Minä tykkään kyllä ihan perinteisestä rahkavoitakina-tortuistakin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahkavoitaikinalla tulee hyviä leivonnaisia myös, tykkään minäkin. Näihin torttuihin kai liittyy muisto lapsuudesta ja joulusta, ehkä sillä tämä on paras taikina joulutorttuihin minun mielestä :)

   Poista
 2. Onhan näitä kokeiltava.

  VastaaPoista
 3. Olen tehnyt jo vuosia nirsolle tyttärelleni enkelitorttuja. Niistä voi hyvin jättää luumun pois ja ovat näyttäviä tarjoilussa. Ripsaus tomusokeria tarjolle laittaessa ja ovat täydellisiä.

  VastaaPoista
 4. Pitääpäs kokeilla ohjetta! 8) meillä "nirsoille" on laitettu omenahilloa luumuhillon sijasta:P on kyllä hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä vinkki tuo omenahillo, pitääpä laittaa ensi kerralla. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...