Mokkainen sienikastike

En ole eläessäni syönyt näin hyvää sienikastiketta! 
Tämän soosin salaisuus on vahva kahvi.


Sieniä ( oli pannullinen suppilovahveroita)
sipuli
voita
vehnäjauhoja
3 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
suola, valkopippuri, ripaus mustapippuria sekä sokeria
vahvaa kahvia

- Paista sienet pannulla kunnes neste on haihtunut. 
- Siirrä sienet astiaan ja kuullota sipulit voissa.
- Lisää sienet sekä vehnäjauhoja. hämmentele hetki.
- Lisää nesteet, mausteet ja lopuksi kahvi.
Tarkasta maku, lisää kahvia jos haluat enemmän mokkaista makua. 

*

Vinkki!
Tee kastikkeesta paksumpi ja käytä sienipiirakkaan.



5 kommenttia:

  1. Suosittelen, suussasulavaa herkkua!
    Itsellä tekemislistalla seuraavaksi tuo piirakka tällä kastikkeella :)

    VastaaPoista
  2. No ohoh, kahavia, enpä oo ennen kuullu!! Mutta uskottava se o, ku nää sanot, että oli herkullista, en oo sillä lailla siente ystävä, mutta kunnon paistin kansa paksu sienikastike o hyvvää... enkä ees tunnista muita ku kärpässiene ja herkkusiene, ni ei tulis mieleenkää niitä mettästä poimia, mutta saaha niitä tämmöne sieniavuto ihimine kaupastaki :D

    VastaaPoista
  3. Kahvi oli itsellekin uusi juttu, sain ikäänkuin sisäpiiritietona tämän tietää ;)
    En ole minäkään ollut sienien ystävä ennen, se oli suorastaan lapsuuskammo ollut aina! Opettelin näiden syönnin joitain vuosia sitten, nykyään menee jopa suuremmatkin suupalat ;)
    Sienituntemus on täälläkin kovin heikko, suppilovahverot ja kanttarellit uskallan poimia. Muut jäävät metsään muille :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...