Pehmeät vaniljapullat (munaton)

Keittelin syksyllä vanilja-omenasoseita ja niistä jäi ylimääräinen vaniljatanko pyörimään kaapinperille. 
Sain päähäni idean vaniljapullista, johon tuleva maito keitettäisiin vaniljatangon kanssa. Hmm.. kardemummattomia pullia? En tiennyt mitä lopputulos olisi mutta päätin kokeilla! :)




Silloin kun en tee kanelipullia, käytän tätä pullaohjetta jolla saa ihania pehmeitä pullia, jopa minun leipomana.. ;)


Pehmeät vaniljapullat

1 pkt (50g) hiivaa
100g voita
3 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko
½ tl suolaa
1 dl sokeria tai vaaleaa siirappia
n. 9dl jauhoja (laitan aina 8dl)

Täyte
Voita
Tomusokeria
Vanilliinisokeria
Vaniljatangonsiemeniä jos jäi yli

Voiteluun: maito

- Halkaise vaniljatanko ja kaavi lusikalla/veitsenkärjellä siemenet ja pistä ne kattilaan. (myös tangonpalat).
- Lisää maito ja kuumenna hiljalleen n. 10 minuuttia.
- Murenna hiiva astiaan. 
- Sulata voi ja ota vaniljatangon palaset pois maitokattilasta. Lisää voi vaniljamaitoon ja kaada kädenlämpöinen voi-maitoseos hiivan päälle.
- Lisää suola, sokerit tai siirappi. 
- Mittaa jauhot ilmavasti ja lisää taikinaan. 
- Alusta taikinaa n. 8 minuuttia kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta hyvin.
- Kohota n. 30 minuuttia. 
Mikrossa ovi suljettuna on hyvä, tiivis kohotuspaikka. 

- Jaa taikina kahteen osaan, ja jaa kumpikin vielä 12 yhtä suureksi palaksi. 
Pyörittele palloiksi ja laita pellille vielä kohoamaan kaksinkertaiseksi. 
- Valmista täyte. Paina pulliin kolot ja jaa täyte niihin.  Voitele maidolla ja paista
250- asteessa 5-10 minuuttia.


Jätin pullataikinasta kardemumman pois, koska näissä pullissa sai vanilja olla pääosassa. Kannatti kokeilla, vaniljapullat olivat herkullisia, täyte kruunasi kaiken. Maku muistutti hieman Kahvikehriä, joiden ohje on muuten tulossa myöhemmin. 
Jos on ihan vannoutunut kardemummafani, suosittelen silloin sen lisäämistä taikinaan. :)


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit