Perunarieska


pari isoa kauhallista perunamuusia
2 rkl tuorejuustoa ( tai rahkaa, mascarponea, jne..)
2 dl maitoa
1 tl suolaa
1 muna
4 dl jauhoja
unikonsiemeniä
3 rkl öljyä

- Sekoita tuorejuusto muusin sekaan, lisää maito. Seos on nyt sopivan paksuhkoa, "velliä".
- Lisää suola, muna, 4 dl jauhot ja unikonsiemenet sekä öljy.
- Taikinan kuuluu olla hieman löysää, niin että jauhojen avulla saat taputeltua leiviksi pellille.
- Tee leipiä tai yhdeksi isoksi.
- Pistele haarukalla, paista 250 asteessa 15-20 minuuttia uunin keskitasolla. 



Tämä leipä ei meillä kauaa vanhene. Tätä on tehty todella usein, milloin mistäkin. On käytetty puuronjämät, perunamuusinjämät, mustikkapuurostakin on tehty. Tulipahan kauniin värinen taikina :)

Tämän ihanan ja hyödyllisen ohjeen olen löytänyt Rakkaudesta ruokaan- blogista, hieman sitä muuttelin löytyvien ainesten mukaan.



2 kommenttia:

  1. hienoa...näin juuri toimitaan,muokataan ohje omiin tarpeisiin sopivaksi =) ihanan näköistä,nyt kun saisi palan aamukaffelle =P

    VastaaPoista
  2. Ohjeesi oli hyvä löytö, usein käytössä meillä :)
    Taas on puuronjämät odottelemassa leiväntekoa..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...