Ruusuinen 60v kakku

Tätä kakkua oli mukava tehdä sillä sain niin selkeät toiveet koristeluun, että itselle ei jäänyt muuta kuin vain toteuttaa ne! Tälläinen on ihan kivaa vaihtelua, sillä usein kun annetaan "vapaat kädet", useista ideoista on vaikea tarttua ja lopputuloksesta päättäminen on välillä vähän hankalaa. 

Kakun tilaaja tahtoi nähdä aiempia töitäni ja niitä selatessa löytyi joitain vuosia sitten tehty ruusuinen kakku ruskean sävyin. (voitin kyseisellä kakulla Ullan fb:ssa järjestetyssä kilpailussa kirjankin :D )
Ruusut kuvaavat tässä kakussa jokaista perheenjäsentä, pienemmät lapsia ja väritkin ovat jokaiselle oman persoonansa mukaan.

Monivivahteinen oranssi, kirkkaankeltainen joka vaalenee reunoilta, tumman punainen joka hieman vaalenee reunoilta sekä vaaleanpunainen joka ei saisi olla hellokittymäinen, vaan shamppanjan sävyinen.

Näillä mentiin:





Tummanvihreitä lehtiä tein kahdella eri sävyllä, ja niihin toivottiin sokerihelmet jotka pyörittelin Antiikin hopealla tomukimalteella.

Parillisen määrän sovittelu on aina omalla tavallaan hieman haastavaa joten ratkaisin sen niin, että pienemmät ruusut reunoilla, jotka kuvaavat perheen lapsia, ovat irrallaan vanhemmistaan. 
Samaa perhettä=köynnöstä, mutta kuitenkin jo "lentäneet pesästään". :)



Kakun välissä oli :

Vadelma- ja sitruunamousset

2 prk Cream Fraichea
1 prk maustamaton tuorejuusto
250g maitorahkaa
5dl kuohukermaa
sokeria, vanilliinisokeria
vadelmamarmeladia
1 sitruunan mehu + kuoriraaste
9-10 liivatetta

- Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Sekoita Cream Fraichet, tuorejuusto ja maitorahka sekä sokerit keskenään. Jaa kahteen kulhoon. 
- Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi.

- Lisää toiseen seokseen vadelmamarmeladi sekä 1/4 sitruunankuoriraastetta sekä liraus sitruunanmehua.
Sulata 4.5 tai 5 liivatetta tilkassa kiehuvaa vettä, lisää seokseen nauhana kaataen. Lisää n. puolet kermavaahdosta ja lisää täyte kakun väliin. 

- Ota toinen kulho ja lisää loput sitruunankuoriraasteet. Kiehauta sitruunanmehu ja tilkka vettä, sulata liivatteet siinä ja kaada nauhana seokseen. 
- Lisää kermavaahto ja sekoita. Täytä kakun toinen väli. 






6 kommenttia:

  1. Upea kakku!:) Voi että noita ruusujasi. Tahtoo oppia tekemään samanlaisia! Ihan ovat kuin oikeita.:) Hienosti onnistuit parillisen määrän asettelussa. Yleensähän pariton määrä on kaikessa se helpoin ja suositeltavin, oli kyseessä sitten vaikka kukkakimppu tai kakun koristeet.

    VastaaPoista
  2. onpa nätti ja samaa mieltä kuin yllä,upeat ruusut...en ikinä opi tuollaisia tekemään

    VastaaPoista
  3. Kaunis ja tyylikäs kakku!:) Osaisinpa minäkin tehdä tuollaisia ruusuja, vaan enpä ole koskaan edes uskaltanut kokeilla. Ensimmäisenä pitäisi kai hankkia kunnon työvälineet.

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille! :)

    Maistuis varmaan sullekin, osaathan sinäkin ruusuja tehdä :)
    Ehdotin ensin kolmen rykelmää ja yhtä tuonne missä on pelkkää köynnöstä mutta silloinhan yksi perheestä olisi joutunut "yksin" joten se ei käynyt :) Muistan jostain sisustusohjelmastakin tuon parittomien asetelman "säännön", ja on sen kyllä itsekin todennut näissä koristeiden asetteluissa että ei 2 tai 4 saa nätisti (?)asetumaan. :) Kiva uusi Favicon sulla!

    Melody, Kokeile ihmeessä! Olen lähipäivinä laittamassa ruusunteko-ohjeet joten ei muuta kuin näpertämään! ;)
    Välineiden ei tarvitse olla kummoiset, laitan niistäkin sitten vaihtoehdot millä selviää ihan kotikonsteinkin :)

    VastaaPoista
  5. Molemmissa kakuissa aivan mielettömän upeat ja aidon näköiset ruusut! Mä kokeilin joskus tehdä, mutta hermohan siinä meni...kumpa joskus oppisin tekemään tuollaisia oikean näköisiä ruusuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)
      Kyllä harjoittelin minäkin alkuun monen monen ruusun parissa. Hiljalleen löysin oman tyylini tehdä, mutta aikaa se vei :D

      Blogissani on tälläisiin ruusuihin teko-ohjeet, jos tahdot kokeilla niiden avulla joskus? :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...