sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Sitruunamousse

Luon oman kategorian kakuntäytteille ja kuorrutteille, näin reseptit löytyvät helpommin omilta paikoiltaan kuin että etsisi kakkujen joukosta.
Ensimmäisenä sitruunamousse joka on kivan raikas täyte kakkuun. Sokerin määrällä voi sitten säädellä kirpsakkuutta oman makunsa mukaisesti. 

Tällä kertaa mousse oli päässyt suklaakakun väliin:


Tällä ohjeella sain mukavan paksuiset täytevälit 24cm kakkuun.

5dl kuohukermaa
1 prk Cream Fraichea
1 dl maitorahkaa
1 sitruunanmehu ja raastettu kuori
sokeria
2tl vanilliinisokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta

- Laita liivatteet kylmään veteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori.
- Vaahdota kerma. 
- Sekoita Cream Fraiche, rahka, raastettu sitruunankuori ja sokerit keskenään. 
- Kuumenna sitruunanmehu. Purista liivatteista vesi ja laita ne kahvikuppiin. Kaada kiehuva sitruunamehu päälle ja sekoita. 
Jos tuntuu liian paksulta, kiehauta hieman vettä ja lisää pari teelusikallista lisää tai kunnes on sopivaa.
- Lisää liivatteet seokseen nauhana kaataen ja samalla sekoittaen. 
- Lisää kermavaahto muutamassa erässä. 
Tarkasta maku, kaipaako vielä sokeria. 

Vinkki!
- Voit lisätä mousseen tuorejuustoakin. Maustamatonta, sitruunan- tai appelsiininmakuista.
- Myös marjat tai valkosuklaarouhe sopii hyvin


4 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen kuulone tuo täyte, mää ku en tykkää makkeista täytteistä, enkä paa kuorrutuskermaankaa ku iha hippusen sokeria, tätähä vois iha kokkeilla.

    VastaaPoista
  2. Minusta tämä täyte on oikein hyvää, sopisi ihan pelkkänä moussena jälkiruoaksikin :)
    Mä olen nyt löytänyt tuon ranskankerman ja sitä on vähän joka paikassa, se tuo mukavaa pyöreyttä mousseen.
    Mascarponekin kävisi tähän oikein hyvin :)

    VastaaPoista
  3. tätä kokeilen tlevana pääsiäisenä, viimeistään. Kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)