Lihapullapata

Meillä on tänä talvena muhinut ennätysmäärä erilaisia versioita pataruuista. Vielä ei ole kuulunut vastalauseita, ja onneksi kesää kohti ollaan menossa joten eiköhän näiden valmistus kohta hiivu eikä vastustusta ehdi kuuluakaan.. ;)

Itse pidän pataruuista paljon, ne kun on niin helppoja valmistaa ja voi jättää itseksiin kypsymään vaikka yön yli illalla lämmitettyyn takkaan, tai uuniin siksi aikaa kun ulkoillaan. 
Tämä lihapullapata tehtiin juuri sellaisena päivänä kun piti päästä mahdollisimman pian ulos, joten soosit vaan pataan ja pakastimesta lihapullia joukkoon. 
Sisälle tultaessa keitellään sitten pasta.


Lihapullapata

2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 prk Rainbow tomaattimurskaa
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
mausteet: suola, mustapippuri, chilijauhe, ketsuppi
Lihapullia

- Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja lisää pataan muiden ainesten kanssa. 
Pistä kansi päälle ja uuniin 200-asteeseen 30 minuutiksi. 
Alenna lämpöä 150-asteeseen ja anna muhia uunissa ruokailuun. 

*
Nostin lihapullat aiemmin pöydälle sulamaan, mutta on ne joskus jäisinäkin heitetty uuniin pata-ainesten kera kun oikein kiire on ollut (mukamas) ;)

Lihapullat
750g naudan jauhelihaa
1 dl Meiran maustettua korppujauhoa
2 dl vettä
1 pss ranskalaista sipulikeittoa
1 prk kermaviiliä
1 muna
1-2 sipulia
mausteet: mustapippurijauhe, tarvittaessa suolaa (sipulikeitto on suolaista), chilijauhetta, ( tai paprikajauhetta)

- Pistä korppujauhot, sipulikeittoainekset ja vesi kulhoon --> turvota.
- Kuullota sipulit ja lisää seokseen. 
- Lisää muna, jauhelihat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja anna maustua n. 30 minuuttia. 
- Pyörittele pulliksi ja paista uunissa 200-asteessa kunnes kypsiä. 

Kommentit

  1. No mutta,täähän ei voi olla ku ihan törkysen hyvää!

    VastaaPoista
  2. Kyllä meillä tykättiin. Yksinkertaista ja mukavan nopeaa tehdä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit