Kermainen kaalilaatikko

Meidän uunista tulvii tällä hetkellä ihana savukalkkunan tuoksu, mutta siitä myöhemmin tällä viikolla. Nyt on vuorossa ruoka jota kokkailin maanantaina.

Kun aiemmin kirjoittelin lapsuusherkustani Italianpadasta, niin nyt on vuorossa lapsuusinhokki, ja vielä isolla Iillä! En voinut sietää kaalinhajua tai makua, ja jo sen valmistusvaiheessa naama oli vihreänä. Mutta nyt..
Kaaliruuat on yksi suosikeistani, käytän sitä keitoissa, laatikoissa, pataruuissa jne.. 

Tämä kermainen versio on opittu eräältä vanhalta rouvalta joka usein toi meille tekemäänsä kaalilaatikkoa. Hän nappasi ruuan uunista ja ajoi meille herkullisen tuoksuinen paketti mukanaan. 


1 kaali
2 sipulia
750g naudan paistijauhelihaa
puuroriisiä
suolaa, pippuria, paprikajauhetta, cayennejauhetta, valkosipulijauhetta
voita
kuohukermaa

- Keitä puuroriisi kypsäksi.
- Paista ja mausta jauheliha sekä sipulit. 
- Pilko kaali pieneksi, ja kuullota se pannulla voinokareen kera pehmeäksi. 
Lisää kaikki ainekset uunivuokaan, sekoita ja kaada päälle kuohukerma.
Kypsennä uunissa 200 asteessa  n. 40minuuttia jonka jälkeen pienennä lämpöä ja anna laatikon muhia rauhassa. 
Laita leivinpaperi/folio päälle jos meinaa tummua.

*
Eihän laatikkoni tietenkään täsmälleen samalta maistunut. Olenhan vasta muutaman vuoden tätä treenaillut.. Tämä satsi oli kuitenkin jo aika lähellä tuon rouvan tekemää, mutta se jokin vielä puuttui.. Ehkä vuosikymmenien kokemus?
Cayennejauhe on muuten oma lisäykseni, se sopii tähän oikein hyvin mielestäni. No mutta. Jatkan treenejä enkä luovuta. Ehkä jonain päivänä löytyy, se jokin..?


11 kommenttia:

  1. Koulun kaalilaatikosta on lähinnä traumoja, mutta onneksi äidin tekemä kaalilaatikko on aivan eri maata. Meilläkin suositaan tällaista kermaista versiota kaalilaatikosta, sen takia kai se niin hyvää onkin.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän koulussa oli hyvää kaalilaatikkoa. Tai mössöä se oli, mutta tosi suosittu ruoka oli ja vielä puolukkahillon kera. :)

      Kyllä kermalla saa ihmeitä aikaan. Tätä ruokaa uskaltaisin tarjota kaalikammoisellekin. ;)

      Poista
  2. Minä tein tänään kaalipataa.:) Ei kaaliruoat lapsena maistunut, mutta nykyään ovat jo vallan hyviä. Kaalilaatikkoa, -pataa ja -keittoa tulee tehtyä. Kaalikääryleet olisi hyviä, mutta en ole vielä viitsinyt alkaa niitä näpertämään.;) Minä laitan laatikkoon ja pataan aina ehdottomasti myös tummaa siirappia.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääryleitä minäkin haluaisin kokeilla, jotenkin vain tuntuu niin työläältä..
      Minäkin laitan aina ehdottomasti siirappia, mutta ohjetta kirjoittaessa huomasin että olin Unohtanut koko siirapin tästä!? :D

      Poista
  3. Itse söisin kaalilaatikkoa mielelläni, mutta lapset eivät ole vielä innostuneet :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kyllä vähän rajoittaa aina tälläisten ruokien tekoa jos joku perheestä ei syö. Meillä toinen ei syö ja toinen syö. Jauhelihakeitossa kaali menee kyllä kaikille. :)

      Poista
    2. Eilen katselin, ettei se kommentti ollut jäänytkään tähän näkyviin, mutten ehtinyt sitten uudelleen kirjoittaa. Samaa kommenttiongelmaa olen havainnut koko ajan täällä bloggerissa. Välillä kommentit vain häviävät hetken päästä julkaisusta näkyviltä. Joskus aina tulee omaankin sähköpostiin ilmoitus oman kommentin epäonnistumisesta. Ja välillä käy myös niin, että omaan blogiini jätetyt kommentit häviävät. Osa ainakin on löytynyt roskaposteista, josta olen sitten käynyt laittamassa ne näkyville. Nykyään tarkistankin blogista julkaistujen kommenttien lisäksi roskapostit. Roskapostia on tullut vain yhden ainoan kerran, normaalikommentteja blogger on laittanut roskapostiksi useamman kerran.

      Poista
    3. Nyt on kommentti löydetty. En ole huomannut roskapostia tarkastaa ollenkaan, olen aina vain katsonut "odottaa tarkistusta"-kohtaa, johon kommentit välillä jostain syystä menevät.
      En ole huomannutkaan että on kommentteja hävinnyt jälkikäteen. Mistähän moinen ilmiö johtuu?! :O

      Poista
  4. Joskus en edes voinut katsoa kaalilaatikkoon päin ;) ja nyt se on suurta herkkuani =) Nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kummallista kuinka jostain inhokkiruuasta voikaan tulla suosikki. Itsellä kävi sienin kanssa samoin, opettelin syömään niitä pieni määrä kerrallaan ja nyt pidän kovasti! :)

      Poista
  5. olitkin jo huomannut että siirppi puuttuu, meirami myös näyttäis puuttuvan, voiskohan se olla tuon vanhan rouvan yks juttu, joka antaa makua?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...