Kruunukakku

Sain pyynnön tehdä kakkua, toivomuksena oli tumma tausta marsipaanista ja päälle kullanhohtoinen kruunu. Minulta on kultatomu loppu joten sovittiin että käytän helmiäisnonparelleja. Minulle annettiin paperin jossa oli kaikki toivomukset kakun ja koristeen suhteen, joten minulle jäi jälleen vain itse tekeminen. 

Syntymäpäiväkakku menee heidän Azerbaijanilaiselle asiakkaalleen joka tulee pienen seurueen kanssa Suomeen. Täytetoivomuksena oli sama sitruunamousse kuin tilaajan omassa 60-vuotiskakussa jonka tein hänelle tammikuussa. 


En alkanut näpertämään nonparelleja millään tavalla symmetrisesti, vaan sivelin kruunun kauttaaltaan pikeerillä, ja painoin nonparellit päälle. Kruunu oli luonnossa mukavan eläväisen näköinen, kuvissa nämä tyhjät kolot näyttävät aivan eriltä. 

A-kirjaimen väriä ei päätetty minkä väriseksi se tulisi, ja siihen sain vapaat kädet. Päädyin valkoiseen johon sivelin samanhohtoista helmiäiskimalletta jota oli nonparelleissakin. Tilaaja itse lisää vielä punaherukoita reunoille, hän lupasi laittaa valokuvaa tulemaan. Lisäilen sen sitten tännekin. :)Pinnalle tuli tummanruskea marsipaanilevy jonka asetin kakun päälle, leikkasin saksilla hieman reunoja lyhyemmäksi ja viimeisenä painoin voiveitsellä reunat sileäksi.

Tässä kuvassa näette pursotuskorokeviritelmäni :D 
En osaa enään pursottaa (enkä tehdä kakkuja) ilman tuota pyörivää alustaa, päälle kattila korokkeeksi ja siihen lasilautanen. Hieman kohoavat lautasenreunat estävät kakun putoamisen/luiskahtamisen. 
 Niin helppo pursottaa näin kun kakku on korkealla!

Kakku on 5 munan ( n.15hlö)
Välissä Sitruunamousse + appelsinimarmeladi
Pinnalla marsipaanilevy
Koriste marsipaania + helmiäisnonparelleja + helmiäiskimalletta
pursotukset kuohukermaa + vanilliinisokeri+sokeri

Tässä vielä kuva kakusta marjojen lisäyksen jälkeen. Kauniit värit, eikös? 


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Olin pursotuksista hieman huojentunut kun kuohukerma on vähän jännä aine näissä hommissa.. onnistuu tai ei.. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Tilaajalla on hyvä maku, koristelu on tehty tismalleen toiveiden mukaan.
   Näin kuvan marjoista kakun reunalla ja näytti tosi hienolta, väritkin passasi oikein hyvin yhteen!
   Kun saan kuvan niin laitan sen tänne myös.

   Poista
 3. Hauskasti toteutettu tuo koristelu! Ja pursotukset ovat todella kauniit :-) Ei olekaan tullut tehtyä täytekakkua taas pitkään aikaan.. pitääkin korjata tilanne mitä pikimmiten! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pursotuksia jännitin etukäteen hieman, kun tuo kuohukerma on hieman arvaamatonta. Onneksi tällä kertaa käyttäytyi hyvin! :)
   Kaiken sen jälkeen, olette te siellä ehdottomasti kakun ansainneet. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...