Marjavaahto




Löysin Tupun tuvasta tälläisen herkullisen välipalan, jota tekaisin sitten meillekin kulhollisen. Sai kiitosta ja kulho tyhjeni kyllä seuraavaan päivään mennessä ihan kiitettävän puhtaaksi. ;)

Hieman sovelsin ohjetta sen mukaan mitä kaapista löytyi ja näillä mentiin:

4½ liivatelehteä
2.5dl kuohukermaa
5dl marjoja (mansikkaa + punaherukoita)
½ dl vettä
2dl mansikkajogurttia
½ dl ranskankermaa
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

- Laita liivatelehdet kylmään veteen. 
- Survo marjat, paina halutessasi siivilän läpi. 
- Lisää marjasurvokseen sokerit, ranskankerma, jogurtti. 
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet. Lisää liivateseos nauhana marjaseokseen.
- Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää seokseen. 
- Vatkaa tasaiseksi ja pistä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. 





2 kommenttia:

  1. Ihanan kuohkealta näyttää. Tuota voisi varmaan hyvin laittaa myös kakun tai kääretortun väliin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi kuohkeaa ja pehmeää, vähän vanukasmaista. Liivatteet meni tosi nappiin.
      Punaherukan ja mansikan yhdistelmä on tosi hyvä, kakun täytettä minäkin mietin siitä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...