Sipulipiirakkaa maistoin ensimmäisen kerran joskus lapsena kylässä. Muistan että piirakka oli hyvää mutta ohjeesta ei ollut tietoakaan. Jokunen vuosi sitten löysin tälläisen ohjeen netistä ja sillä olenkin sitten aina sipulipiirakat leiponut.
Olen varma, että ohje on sama kuin silloin siellä kyläpaikassa.. ;)
Maistuis varmaan sullekin!-blogissa oli jokin aika sitten sipulipiirakkaa tarjolla, josta muistin taas tämänkin olemassaolon. Syntymäpäiville meni tämäkin piirakka, yksi palanen jäi seuraavalle päivälle. :)
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl voisulaa
1 dl vettä
- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voisula ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele piirakkavuokaan.
Täyte
3 sipulia
½ nippua kevätsipulia
(tai 1 purjo)
1 rkl voita kuullottamiseen
2 munaa
1 prk Cream Fraichea
1 tl suolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
1 rkl sokeria
½ dl juustoraastetta
- Kuullota sipulit voissa, ja lisää piirakkavuokaan.
- Erottele munanvalkuaiset ja keltuaiset.
- Lisää keltuaiset Cream Fraicheen ja mausta. Lisää juustoraaste.
- Vaahdota valkuainen vaahdoksi, lisää varovasti käännellen täytteeseen.
- Kaada piirakkavuokaan.
Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia
*
Tässäkin piirakassa huomaa yhden asian mikä pätee niin suolaiseen kuin makeaankin leivontaan: se on 100% hyvää, kun joukkoon sekoitetaan keltuaisia ja valkuaisvaahtoa. ;)
Sipulipiirakka on hyvää!:) Täytyy joskus kokeilla tälläkin täytteellä. Purjo olisikin joukossa hyvää. Ennen en pitänyt ollenkaan purjosta, mutta nyt olen oppinut siitä pitämään paljon.:) Vehnäjauhopohjaisista en kauheasti välitä näissä suolaisissa, vaan teen melkeinpä aina keitetyistä perunoista tai muusiaineksista pohjan.
VastaaPoistaMun pitäisi kanssa kokeilla noita perunapohjaisia, nämä vehnäiset on aina aika tuhteja jotenkin.
PoistaPurjo on tosi hyvää, varsinkin sosekeitossa. Joihinkin ruokiin se ei mun mielestä sovi, mikä aina yllättää kun se on kuitenkin niin hyvää taas jossain toisessa ruuassa. :)