Graavilohikiekot rahkavoitaikinalla

Näistä piti tulla kylmäsavulohikiekkoja, mutta kalanhakija toi tullessaan graavilohta. No, sehän ei haitannut mitään. Oikein herkullisia kiekkoja tuli graavistakin. Kala on ostettu Takaladosta, pinnalla oli punasipulia, roseepippuria sekä tilliä. Melkein kävi niin että lohen määrä olisi puolittunut kun sitä piti aina vähän maistella lisää.. ;) 

Nyt kävi niin että ainoa kuva mitä muistin ottaa oli tämä täytekuva. Otin ensimmäisen kiekkosatsin uunista ulos kun ensimmäiset vieraat saapuivat, joten kuvaaminen jäi! Laitan kuitenkin tuonne loppupuolelle kuvan ohjeella tehdyistä Tonnikalakiekoista. 



Rahkavoitaikina

250g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk (250g) maitorahkaa

- Nypi rasva jauho-leivinjauheseoksen kanssa ryynimäiseksi massaksi. 
- Lisää rahka ja sekoita nopeasti taikinaksi. 
Muotoile taikina litteäksi levyksi, kelmua ympärille ja laita jääkaappiin. 

Täyte

300g graavilohta (tai kylmäsavu)
1 punasipuli
1 puntti tilliä
1-1½ dl raejuustoa
1 dl ranskankermaa
ripaus cayennejauhetta

- Kaaviloi taikina levyksi. Sekoita täytteen ainekset, ja lisää levyn päälle. 
- Rullaa ja laita jääkaappiin n. tunniksi. Leikkaa sentin paksuiksi viipaleiksi ja laita uunipellille.
Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia

*

Tässä kuva Tonnikalakiekoista, niin näkee miltä nämä näyttäisi.. ;)


Kommentit

  1. Nämä kelpais mullekin! Mä yritän motivoitua synttäritarjottavien suunnitteluun lukemalla näitä sun ihania ohjeita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohikiekot oli tosi hyviä ja tekivät hyvin kauppansa. Tuo rahkavoitaikina on niin hyvä tälläsissä :)
      Toivottavasti motivaatio löytyy!! :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit