Mantelinen raparperipiirakka



Täällä meilläpäin kun käy lenkillä, ei ikinä voi tietää minkä kanssa palaat kotiin. Milloin on naapurin mummu tienvarressa odottamassa tuoreiden munien kanssa, toinen naapurin mummu taas hemmottelee meidän poikia lapasilla ja villasukilla. On palattu lenkiltä kotiin pistokkaiden kanssa tai marmeladirasian. Myöskään hauki kainalossa kotiintulo ei ole yhtään epätavallista meilläpäin!!

Tällä kertaa ei ollut kainalossa mitään noista, vaan olin saanut valtavan kasan raparperia. Onneksi oli vaunut mukana, ei olisi kainalot riittäneet ;) Halusin leipoa heti piirakkaa, ja koska kaapissani oli mantelijauhetta päätin etsiä ohjeen johon sitä saisin laitettua. Ohjeen löysinkin heti Cake Dream-blogista, kiitos siis sinne!

Näin olin kirjoittanut 07.06.2012 vanhassa Herkkuhovin osoitteessani. Siirrän tämän tänne uuteenkin osoitteeseen talteen koska ohje on älyttömän hyvä, yksi suosikeistani. Suosittelen!



Manteli-raparperipiiras



4 munaa

2 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl sulaa voita
1 dl maitoa



Pinnalle:



n.400g raparperipaloja

1 pss Mantelijauhetta
3/4 dl sokeria
3/4 dl sulaa voita
(kanelia)


1.  Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2.  Lisää jauhoseos, rasva ja neste vuorotellen taikinaan.  Vältä turhaa sekoittaista.

3.  Laita taikina piirasvuokaan (halk. 30cm) , lisää raparperipalat. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää lusikalla nokareina sinne tänne.

Paista alatasolla 200 / 25 minuuttia


Huom!!
Elämää koivurannassa-blogissa on arvonta käynnissä. Käykäähän osallistumassa! :)


2 kommenttia:

  1. Ihana ohje, rakastan tuota mantelijauhoa leivonnaisissa! Hyvä, että jaoit ohjeen myös täällä, sillä minulle tämä on uusi tuttavuus. Ehdottomasti kokeilen vielä tänä kesänä, kiitos!:)

    VastaaPoista
  2. Kannattipa keskeyttää siivous ja tulla pikaiselle blogikierrokselle....sieppaan tämän ohjeen hetimukaani illalla tehtäväksi...kiitos!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...