Rommi-kaakao-kahvikakku

Löysin reissullamme kirpparilta kahvikakkuvuoan ja pitihän se laittaa käyttöön heti. Kahvikakku jollain ihanalla raidalla on hyvää ja aina parempi jos palasta löytyy jotain rouheaa pureskeltavaa kuten pähkinää tai suklaanpaloja. Tahdoin saada korkeat kakkupalat joten leivoin kaksi kakkua kolminkertaisella ohjeella.
Kakuista tuli valtavat, taikinaa ei ollut yhtään liikaa eikä liian vähän. Juuri sopivasti. 

Ja kakkupalat.. ne olivat ihanan suuret, nam! 




Rommi-kaakao kahvikakku 
( 2 isoon vuokaan )

600g voita
4.5dl sokeria
9 munaa
9 dl jauhoja
6 tl leivinjauhetta
6 tl vanilliinisokeria

1/3 taikinasta

4 rkl tummaa kaakaojauhetta
6 rkl Rommi-kaakaolikööriä
100g tummaa suklaata rouheena

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyvin. 
- Lisää munat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten. 
- Lisää kuivat aineet. 

- Ota toiseen kulhoon 1/3 taikinasta ja lisää kaakaojauhe sekä likööri. Sekoita varoen. 
- Lisää suklaarouhe ja kääntele taikinaa muutama kerta. 

Kaada taikina kahteen suureen, voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan. 
Paista 175-asteessa 50-55 minuuttia.







Kommentit

  1. Vaikuttaa ihanalta.:) Ja kakkupalojen pitää olla suuret, pienistä tulee vain kiukkuiseksi.;)

    VastaaPoista
  2. Hyvän näköistä. Alkoholin voi varmaan tarvittaessa jättää pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi toki, sen voi korvata oikeastaan millä tahansa muulla nesteellä. :)

      Poista
  3. Kuulostaapa hyvältä, nimestä tulee vain lapin laskettelureissut mieleen :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikos sielläkin rommikaakaokahvikakkuja tarjolla? ;)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Tämä oli! Tykkäsin erityisesti tuosta rommisuklaaraidasta, muu perhe taas vaaleasta osasta.
      Aion ehdottomasti tehdä täysin rommisuklaisen kakun vielä, nam!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit