Inkivääritee

Vanha kansa tietää että inkivääri on paljon muutakin kuin pelkkä mauste. Inkivääri on hyvä lääke flunssaan, vatsavaivoihin, pahoinvointiin ja esimerkiksi nivelvaivoihin. Sain itse vinkin tästä tuttavaltani joka lievittää reuman aiheuttamia kipuja ja jäykkyyttä inkivääriteellä. 

Inkiväärin tuoksu on ihastuttava, kun napsauttaa palan poikki tuoksu on aivan ihana! Maku on mukavan pippurinen, tottumattomalle se voi tuntua liiankin polttavalta. Teetä voi halutessaan laimentaa vielä kuumalla vedellä ja maustaa hunajalla sekä sitruunanmehulla.






Inkivääritee

1½ l vettä
½ kohtuukokoisesta inkivääristä
(hunajaa, sitruunaa)

- Keitä vesi kiehuvaksi. Kuori inkivääri, pilko ja lisää veteen. 
Anna kiehua kunnes vesi alkaa saamaan väriä, 15-40 minuuttia. 
Nauti hunajan ja sitruunan kera. 

*

Kävimme vielä Virossa viettämässä viikon lomaa ja laitoimme talon talviteloille. Saatiin naapurin rouvalta komeita kesäkurpitsoja. Pitäisi pikkuhiljaa osata päättää mitä tästä tekisikään.. Leivitettyjä ehkäpä?





Omenapuut notkuivat.


Päärynäpuut notkuivat.

(kuvassa valtava vanha päärynäpuu, keväällä uskomattoman kaunis näky kun on kukassa)



Kävimme eräs päivä Saaremaalla päivän reissulla. Etsittiin (!) kanttarelleja mutta kun lopulta jokaisen saalis kaadettiin ämpäriin, lopputulos oli puoliämpärillistä sieniä. Niin kuivaa on ollut sielläkin. Viime kesänä samasta kohtaa tuli vartissa monta kahden litran pussillista. Ehkä ensi vuonna parempi vuosi.

Sienireissun jälkeen suuntasimme Karujärvelle uimaan. Ranta on hyvä, vesi älyttömän puhdasta ja pitkälle tosi matalaa. Unelmapaikka lapsiperheille. Siellä on myös karavaanialue, vuokrattavia pikkumökkejä sekä siistit suihku- ja wc-tilat. Mukanamme ollut henkilö ihmetteli kuinka siistiä joka paikassa olikaan!

Rannalta poika löysi suomalaisia kavereita sekä yhden tälläisen kaverin..



Tien varrelta pomppasi yks kaks kettu esiin. Kovin pieni se vielä oli, eikä ollut ollenkaan arka. Poloinen läähätti kamalasti, jano oli valtava. Avasin sivuoven saadakseni parempia kuvia ja tämäpä meinasi pomppaista autoon!



Viimeisenä päivänä kävimme naapurin naisen kanssa merenrannalla, hirmuisen korkeassa ryteikössä poimimassa sinivatukkaa. Mitä lähemmäksi rantaa menimme sen suurempia ne olivat. Kuvan marja on aika pieni vielä, vadelman kokoinen. Sinivatukka on maultaan aika kirpeä marja, sopii hyvin vaikka ihan perus kermakakun päälle/väliin.






2 kommenttia:

  1. Kurkun ollessa kipeä, otan palan tuoretta inkivääriä ja pureskelen kuin purkkaa, toimii!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...