Leipätikut dipillä


Eräs kesä kävimme ystäviemme kanssa Saaremaalla syömässä, ravintolan nimeä en muista mutta ruoka oli kuitenkin oikein hyvää. Alkupaloiksi tilasimme Viron mustasta leivästä tehtyjä leipätikkuja jonka mukana tuli kastike. Kastike oli hapukoorista tehtyä, se on suomen smetanan ja ranskankerman siitä väliltä. Aivan ihanaa ja tuommekin sitä joka reissulta monta pussia kotiin. 
Tänä kesänä söin ranskalaisten kanssa tästä tehtyä kastiketta jossa oli seassa majoneesia, taivaallista sekin!




Voit paahtaa leivät uunissa tai pannulla kuten minä tein, pinnalle oliiviöljyä ja halutessaan valkosipulia. 

Dippi

1prk smetanaa
1 prk ranskankermaa
1-2 punasipulia
5 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja sokeria
cayennejauhetta

- Hakkaa sipulit pieneksi, yhdistä kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua. 
Tarjoa paahdettujen leipätikkujen kera. 


Vinkki!
Voit maustaa dipin myös jalapenolla, aurajuustolla, juustonpaloilla, ananaksella, yrteillä. 
Lisäksi voi silputa kinkkua, tomaattia, paprikaa, edellisen päivän perunoita jne.. 









Kommentit

  1. Saarenmaa on ihana paikka. Olin siellä parisen vuotta sitten. Tuo mustaleipä on kyllä todella hyvää. Tarttui minunkin mukaan viikko sitten Virosta muutama leipä. Tuo dippi vaikuttaa kyllä herkulliselle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on. Meteoriitin tekemä aukiokin on nähtävyys joka jokaisen turistin on nähtävä :D
      Mustaleipä on tosi hyvää, ja minusta siitä tulee parhaimmat leipätikutkin.
      Dippiä olen tehnyt myös esim. paistetun kanan kaveriksi, meillä perheen pieninkin tykkää tosi paljon. :)

      Poista
  2. Hyvältä kuulostaa. Meillä tehdään näitä aina voileipäkakkuista jääneistä reunoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niistä saakin hyvin tikkuja, sääli olisi heittää pois. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit