Mustaherukkalikööri

Ihka ensimmäinen liköörikokeiluni. Blogistaniassa on niin paljon nyt tullut vastaan liköörejä että pakkohan se oli minunkin! Limoncello on tehtävälistallani myös, mutta aloitetaan nyt ensimmäiseksi tästä. 
Mustaherukat pullistelivat pensaassa vailla minkäänlaista käyttötarkoitusta joten ne kävivät tähän testiin vallan mainiosti. 

Kääpiölinnan köökissä-blogissa on tehty paljon liköörejä itse, ja sieltä kyselinkin neuvot ja ohjeet. 
En tiedä olisiko purkki täytynyt laittaa piripintaan, sitä en huomannut kysyä? Meillä olikin vodkaa vain avattu pieni tuliaispullo. Se sellainen 5:n desin. Yksi desi oli käytetty aiemmin, kun eräs epätoivoinen emäntä koitti saada kalanleikkuulautaa hajuttomaksi. Viimeinen kippaskonsti etikan, sitruunan, suolan, tiskiaineen jälkeen oli tuo vodka..





Mustaherukkalikööri


1 litra mustaherukoita
vajaa litra sokeria ( 8-9dl )
Päälle reilu litra vodkaa niin että marjat peittyvät kunnolla.

Säilytä huoneenlämmössä kaapin päällä 2-3 kk. 
Hölskyttele välillä!

*


ps. Se kalanhaju ei lähtenyt sillä vodkallakaan ja leikkuulauta pääsi takkaan.


18 kommenttia:

  1. Vodkat ja muut kirkkaat menevät paljon paremmin alas, kun ne jatkojalostaa näin likööreiksi.;) Likööreitä tuleekin aina välillä tehtyä, että saa noita lahjapulloja pois.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, mikäli tämä onnistuu niin tästä tulee hyvää. Ja onnistuuhan se! ;)
      Meillä kanssa kertyy joulun alla noita kiitos- ja lahjapulloja, nyt on ainakin kirkkaille keksitty käyttötarkoitus. :D

      Poista
  2. Jee, tätä kokeilen! Eipä ole tullut mieleenkään. Siis ihan kokonaisina marjat purkkiin? Ikinä ennen en ole likööriä tehnyt, mutta tätä täytyy kyllä testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokonaisina ja kaikki vaan purkkiin ja kansi kiinni. Helppoa! Tosin kalenteriin merkkailin vähän hölskytyspäiviä etten unohda sitä tuonne hyllylle. :D

      Poista
  3. Ei tartte olla piripintaan :) Tita: Mustaherukat voi laittaa kokonaisina :) Kuten kaikki muutkin marjat, vadelmaa ja karhunvatukkaa lukuunottamatta. On helpompi suodattaa, kun marjat eivät ole ihan muhjuna. Sen unohdin sanoa, että mustaherukkalikööri tykkää valmistusvaiheessa auringonvalosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin hyllyn päälle kuten neuvoit. Jännä nähdä kuinka onnistuu. :)

      Poista
    2. Eiköhän se onnistu :) Ja makua voi muokata vielä suodatusvaiheessa, jos siltä tuntuu. Silloin voi lisätä sokerilientä, vettä tai alkoholia sen mukaan mitä kaipaisi lisää. Sokeri tosin kannattaa sitten laittaa veden kanssa kiehautettuna.

      Poista
    3. Ok! Enköhän näillä ohjeilla jo onnistu, kiitos. :)

      Poista
  4. Ei vitsi, kyllä minunkin kai sit pitää näitä liköörejä testata, kun kerran kaikki muutkin.... :)

    VastaaPoista
  5. Mun mansikkalikööri piti säilyttää jääkaapissa. Toivottavasti saadaan hyvät satsit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan mansikka herkempi pilaantumiselle, vai mistähän jääkaappisäilytyksen idea?
      Peukut pystyyn likööreille! :D

      Poista
  6. Jännä idea, en ole koskaan kuullutkaan. No voi johtua kyllä siitäkin, etten käytä alkoholia kuin leivonnassa. ;)
    Onnistuisikohan kermalikööri? Se vaan on niin hyvää hyydytetyissä kakuissa... voisin sitä testata, jos kehittelet ohjeen. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ennenkuin blogistaniassa näitä alkoi "virtaamaan" :D Leivontaan tätäkin haudutellaan, se sitruunalikööri Limoncello olisi seuraavana vuorossa. Sitruunat on jo ostettu, vodka puuttuu.

      Minäkin yksi päivä mietin sitä kermalikööriä. Mitenhän sen saisi tehtyä? Ehkä jääkaapissa? Täytyy kysäistä tuolta likööriasiantuntijalta. :)

      Poista
  7. Kuulostaa ja näyttää hyvälle. Kalalle on parempi muovinen leikkuulauta :-)

    VastaaPoista
  8. Meillä tehtiin mustaherukasta kans viime syksynä....mies kärtti sitä jo pian siivilöimään....itsenäisyyspäivän aikaan vihdoin annoin luvan ja sitten pullo oikeastaan unohtui vielä keittiön pöydälle (paljon tavaraa) muutamaksi kuukaudeksi.......vaan olipas se sitten hyvää. Maistui ihan oikealle marjalle, aika makeaa toki tulee tällä yhtäpaljon ohjeella. Nyt muutama muu tölkki tekeytymässä....http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2012/10/herkkua-muutaman-kuukauden-kuluttua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahas, jospas minäkin itsenäisyyspäivän tienoilla uskaltaudun avaamaan ja katsomaan mitä sieltä purkista löytyy! Jos juomat on onnistuneet lupaan leivontaa sen kunniaksi! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...