Vispipuuro viinimarjoista

Vispipuuro, marjapuuro, lappapuuro. Monta nimeä yhdelle puurolle. Lappapuurosta puhuin itse lapsena kun asuttiin pohjoisessa, mutta vuodet täällä etelässä on muuttaneet nimenkin vispipuuroksi ;)

Eilen kun keittelin pakastimesta mustikkahyytelöä, otin sieltä pussillisen viinimarjojakin ja keittelin puuroksi. Viinimarjoista saa kivan kirpakkaan puuron, lisäämällä sokeria saa makeampaa. Välillä laitan mansikoita makeutta tuomaan. Laitan myös aika vähän sokeria, sillä sitä kuuluu ripotella sitten annoksen päälle maidon kera.






Vispipuuro viinimarjoista
( 4:lle)

1 litra vettä
5-8 dl viinimarjoja
1½ dl mannasuurimoita
sokeria
½ tl suolaa

-Keitä marjat pehmeiksi. Siivilöi marjat ja kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää mannasuurimot ripotellen kiehuvaan mehuun samalla vispaten. Lisää suola ja haluamasi määrä sokeria. 

Jäähdytä, ja vatkaa kuohkeaksi. 
Tarjoa maidon ja sokerin kera.










7 kommenttia:

  1. Vispipuuro maistuu aina! Ihanan samettista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Myös erilaiset marjasekoitukset on hyviä, esimerkiksi mansikka-vadelma-mustikka. :)

      Poista
  2. Hih, mä luulin ensin että kuvassa oli sydämen muotoinen vaaleanpunainen kakku! :-D Vitsi että vispipuuro onkin muuten hyvää, miks ei sitä tuu koskaa tehtyä ite? Oon aina syönyt vaan mummini luona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuliskin söpö kakku kun värinä vaaleapunainen ja pitsiä reunoilla. :D
      Vispipuurot on hyviä, ja samaa ihmettelen aina itsekin että miksi sitä niin harvoin tuleekaan tehtyä. Esimerkiksi nyt syksyllä kun marjoja satelee metsästä niin voisi aivan hyvin tehdä tuoreista marjoista. :)

      Poista
  3. Aikomus on ollut minullakin tehdä, vaan enpä ole saanut aikaiseksi. Olen nyt parin viikon ajan illatkin istunut työhuoneessa tehden työhön liitttyviä juttuja. Mies on kiltisti kerännyt kaikki herukat, lähestulkoon kaikki vadelmat, karviaiset yms...nyt törhistäydyn viimeistään ensi iikonloppuna ja teen tätä ihanuutta.

    VastaaPoista
  4. nam,koskahan olen viimeksi tehnyt...ihana kuva puurosta =)

    VastaaPoista
  5. Mie tein viikonloppuna punaherukoista. En siivilöinyt siemeniä ja kuoria pois. Murskasin marjat sauvasekoittimilla hienoksi, keitin puuron ja vatkasin kuohkeaksi. Saan kuituja enemmän.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...