Kahvikiisseli

Olen aamuisin kahvin suurkuluttaja, mutta tästä huolimatta hyvin usein pannuun joku liru jää. Tällä kertaa hyödynsin tuota kahvinlirua, mikäs sen piristävämpää kuin nauttia päiväkahvi lusikoitavassa muodossa! 




Kahvikiisseli
2 annosta

2 dl kuumaa kahvia 
 ½ pss Nescafe cappuccino pikakahvijauhetta
( tai keitä vahvaa kahvia ja jätä pikakahvijauhe pois ) 
1/4 dl Maizenaa
2-4 rkl sokeria
½ prk kookoskermaa

- Kaada kuuma kahvi, pikakahvijauhe jos sitä käytät, sokeri ja maizena teflon kattilaan, sekoita niin että Maizena liukenee. Lisää kookoskerma, keitä keskilämmöllä kunnes kiisseli pulpahtaa. 
Annostele kuppeihin, kun hieman jäähtynyt laita jääkaappiin. 

Nautitaan kylmänä!




6 kommenttia:

  1. Olen jo muutaman päivän ajan suunnitellut tekeväni pitkästä aikaa kahvikiisseliä. Tänäänkin mielessä oli, mutta sitten kuitenkin pihatyöt vei voiton. Jos nyt tämän viikon aikana saisi aikaiseksi.;) Kahvikiisseli on hyvää, ja ylipäätään kaikki kahvilla maustettu.:)

    VastaaPoista
  2. Tämä oli tosi hyvää, pojan mielestä sokeria olisi saanut olla enempi, mutta olinkin laittanut tuon pikakahvijauheen niin oli ehkä vähän tumakampaa.. Oli kyllä ensimmäinen kerta kun söin aamukahvini ;)

    Kahvi on hyvää, missä muodossa vaan. Samaa mieltä :)

    VastaaPoista
  3. Mulla on jostain syystä kahvin juonti jäänyt viime aikoina aivan olemattomiin, ei vain maistu. Mutta kiisselinä kelpaisi kyllä! Viime kahvikiisselistä on aivan liian pitkä aika :) Täytyykin kokeilla tätä sun ohjetta seuraavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kokeilet, maistele tuo sokerin määrä. Laitoin ehkä vähän liian vähän sitä, toki makuasia sekin.
      Ei kahvi aina maistu, minulla jäi kahvinjuonti melkein kokonaan silloin kun pudotin painoa. Se vaan ei maistunut enään ja tuli tosi raskas olo.

      Poista
  4. On ihanaa, tosin olen tehnyt vaan tavallisesta vahvasta kahvista. Myös sellainen versio on olemassa mihin laitetaan kylmään kahvikiisselipohjaan sekaan löysähköä kermavaahtoa tai vaniljavaahtoa ja sitten lisukkeena muistaakseni suositeltiin tarjottavaksi aprikoosin palasia.... minä laitan pienet kahvijuoman jämät usein ruskeisiin kastikkeisiin tai olen siitä pöhkö että tykkään juoda ihan kylmää kahvia paljolla maitojuomalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerma/vanilja-vaahto kuulostaakin hyvältä, myös aprikoosit. Meillä niitä oliskin kaapissa joten muistetaan ensi kerralla. :)
      Kahvi on tosi hyvää sienisoosissa, oikein sellainen vahva kahvi. Muihin kastikkeisiin en ole kokeillutkaan.
      Kahviahan voisi pakastaakin jääpalamuoteissa ja murskata jonkin sopivan drinkin/juoman joukkoon?

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...