Tsatsiki



Huh, sen verran kauan klikkailin tuota nimeä tuohon kuvaan että menin ihan sekaisin onko tuo edes sana. Piti tarkastaa ihan googlesta t s a t s i k i. Kirjotetaan se noin. :D

Tätä kreikkalaista herkkua tein viikonloppuna lihapullien, paistinperunoiden ja fetasalaatin kaveriksi. Tälläiset kylmät kastikkeet on hirmuisen hyviä ja kevyitäkin, sopivat niin lämpöiselle aterialle kuin pasta/vihersalaattiinkin. Tsatsikia jäi hieman yli joten seuraavana päivänä söin sitä lihapullien ja salaatin kera lounaaksi. 


Tsatsiki

½ iso kurkku
2 dl kreikkalaista jogurttia
2  valkosipulinkynttä
hunajaa
kuivattua minttua
suola, pippuria myllystä

- Raasta kuorittu kurkku pieneksi raasteeksi ja laita siivilään valumaan. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää kurkkuraaste. Tarkasta maku. Anna maustua vähintään tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. 



4 kommenttia:

  1. Tsatsiki on hyvää, raikasta.:)

    Minulle käy postauksia kirjoittaessa aina välillä noin, että jotain sanoja alan miettiä vähän liikaakin, ja sitten jo alan epäilemään kirjoitusmuotoa ja välillä jopa jo, että onko sellaista sanaa ylipäätään olemassakaan. Onneksi google aina pelastaa.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on. Jotenkin nyt tykästynyt tekemään sitä lihapullien kastikkeeksi, on vaan vähän liian hyvää ja tulee otettua aina lisää :D
      Hauska kuulla eten ole ainoa tämän asian kanssa. Suomen kieli on vähän hassua välillä muutenkin. :D

      Poista
  2. ihanaa...rakastan rakastan =P harmi kun en älynnyt tehdä,vaikka tein lihapullia lauantaina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvää, sopisi oikein tulistenkin lihapullien lisukkeeksi kun on niin raikas kastike. Teet sitten ensi kerralla. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...