Tuulihatut

Tuulihatut ovat hirmuisen hyviä leivonnaisia, ne on mukavia että samalla ohjeella saa joko suolaista tai makeaa täytteen mukaan. Nämä voi tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi, kunhan muistaa että täytetään vasta juuri ennen tarjoilua pehmenemisen vuoksi. Makeat versiot voidaan täyttää valmiiksi ja laittaa pakastimeen odottelemaan, vähän ennen tarjoilua otetaan sitten huoneenlämpöön sulamaan.
 Nämä ihanuudet ovat vähän hankalan leivonnaisen maineessa mutta usko pois, ihan helppoja nämä ovat kunhan muistat noudattaa ohjeita.

Meillä leivottiin näitä eilen isänpäivän kunniaksi ja täytteeksi laitoin suolaisen täytteen. Pienien suupalojen sijaan pursottelin tuulihatuista tankoja. 





Tuulihattutaikina

100g voita
2 dl vettä
1½ dl vehnäjauhoja
3 keskikokoista kananmunaa

Täyte: kts. ohje täältä

- Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen. Jatka sekoittamista kunnes seos irtoaa kattilan reunoista ja se on tanakkaa. 
Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 
- Lisää huoneenlämpöiset munat samalla sähkövatkaimella vatkaten. (jos käytät yleiskonetta, ei saa vatkata liian lujaa ettei seos löysty!!) 
- Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota terästyllaa käyttäen leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tankoja, pikkutuulihattuja tai rinkuloita. 
Paista uuninkeskitasolla 225- asteessa noin 30-35 minuuttia.
( pienemmille riittää lyhyempi paistoaika )

Uunia ei saa avata kesken paiston!












12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitti kiitti. Ei aina tarvita makeita kakkuja viestin viemiseen, käy se näinkin :D

      Poista
  2. Voi miten ihana isänpäiväherkku!

    VastaaPoista
  3. Kiva isänpäivä tarjottava. Voiskohan tuulihattujen kuviteltu hankaluus johtua vanhoista ohjeista missä nimenomaan kielletään käyttämästä sähkövatkainta tai muuta konetta. Munat siis vatkattiin yksitellen taikinaan ja kovastihhan sitä käsin saa vatkata puuhaarukalla tms.... onneksi nykysellään ollaan sitä mieltä että s-vatkainta ja muitakin koneita saa käyttää... onhän näiden teossa muutama kommervenkki, vaan ohjeen mukaan jos huolella tekee ja paistaa kypsäski, niin helpolla pitäisi päästä. MInä paista usein juhliin tuulihattupohjat edellisenä päivänä ja jätän ne paperilla peitettynä huoneenlömpöön yön ajaksi .... suolaisen täytteenkin saatan tehdä jääkaappiin valmiiksi ja jos täyte on pursotettavaa mallia, on täyttäminen nopeaa touhua. Ja sukkelaanhan noita täyttää vaikka leikkaisikin kannen ja täyttäisi perinteiseen tapaan. Laitan usein salaatinlehden alimpaan osaan ja sen päälle suolaisen täytteen.... ei ksotuta pohjaa niin helpolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan tuo vatkaus, ja se esikeittäminen ja kaikki. Ja se että jos jotain kohtaa ohjeesta ei noudata niin nämä menevät helposti pieleen. Olen ehkä jokatoinen kerta näissä itse onnistunut, eli ei läheskään joka kerta vaikka kuin koittaa tehdä tarkasti..
      Pursotettavat täytteet ovat helppoja, ja kun tekee edellisenä päivänä tosiaan jääkaappiin valmiiksi on aina yksi homma vähemmän juhlapäivänä. :)
      Salaatti eristää hyvin kosteutta, huomasin. Ja tuo kivaa rapeutta tuo jääsalaatti. :)

      Poista
  4. ihana idea =) olis kelvannut meidänkin isille ;) höh ja minä olen vatkannut näihin päiviin asti tuulihattutaikinan käsin,kun olen ollut uskomuksessa,että niin se kuuluu tehdä ;D no mutta niin tai näin,ei ole ollut ikinä vaikea mielestäni tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ole ollenkaan väärä tapa, luulen että niin se olisi parhain tehdäkin ettei ainakaan tärvele taikinan koostumusta. :)

      Poista
  5. Ihan mahtavia! Tuulihatut on kyllä ihania ja nuo vaikuttaa niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä olivat hyviä. Ensi kerralla sitten makealla täytteellä. :)

      Poista
  6. Hieno idea. Tuulihatut on kyllä herkku jota tulee liian vähän tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on kyllä totta, vaikka eihän nämä niin suuritöisiä edes olisi.. Täytyy muistaa tästä lähtien useammin tehdä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...