Mokkamarengit

Tervehdys täältä sairastuvalta. Viikko mennyt hoitaessa pikkupotilaita ja potien omaa oloa. Mutta pienimmät ovat jo voiton puolella joten jihuu! Ensi viikko lomaillaan niin kiva saada sairastelut alta pois. Huomenna vietetään Ystävänpäivää ja perinteisiin kuuluu että meille tulee vieraita joten tarjottavia on hääräilty tämä päivä. Ja huomennahan suoritetaan arvontakin, vielä ehtii osallistua!! :) 

Marengit ovat ihan älyttömän nopeita tehdä ja niistä on moneen. Niitä voi napostella sellaisenaan, dipata suklaaseen, murentaa jälkiruoka-annoksiin tai tehdä suuria marenkilevyjä ja koota niistä kakku. Sellainen oli tällä kertaa tarkoitus tehdäkin, mokkamarenkeja Irish Coffee täytteellä mutta lennosta vaihdoin suunnitelmiani ja pursottelinkin pieniä nokareita pellille, katsotaan se Iris Coffee toisella kertaa. Ohjeen olen ottanut Suklaa-kirjastani jossa on 365 herkullista suklaareseptiä. 


Mokkamarengit 
( 2 uuninpellillistä )

6 munanvalkuaista
300g ( 3½dl) sokeria
1 rkl Cappuccino pikakahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

- Kuumenna uuni 100 asteeseen. Laita kahdelle pellille leivinpaperi. 
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin että vaahto pysyy kulhossa vaikka se käännettäisi ylösalaisin. 
 Vatkaa joukkoon vähitellen sokeri, kunnes seos on paksua ja kiiltävää on sokeri sulanut. 
- Vatkaa joukkoon pikakahvijauhe sekä kaakao. 
- Lusikoi marenkimassa pursotinpussiin tai pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan reikä, ja pursota pellille nokareiksi. 
Paista 60 minuuttia kunnes marenki on rapeaa mutta ei ruskeaa. Ota uunista ja anna jäähtyä pelleillä.




Paistoin marengit kahdella eri tasolla, toisesta pellillisestä jäi hieman sitkeämpi sisuksistaan ja minusta juuri sellaiset marengit ovat kaikkein parhaimpia. :) 



2 kommenttia:

  1. oi nami,varmasti hyviä...tehtiin myös kymppisynttäreille marenkeja,yritin värjätä vaaleanpunaisiksi,mutta ei se väri oikein onnistunut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marengit ovat hyviä, jotkut ei pidä näistä ns. raaoista, eli sisältä sitkeistä versioista mutta minusta ne(kin) ovat oikein herkullisia! Värjäys on aina välillä vähän hankalaa, olen usein kokeillut taikinoita värjäillä. Joskus onnistuu, joskus ei sinnepäinkään. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...