Peltirahkapiirakka

Vieläkin tulee vesi kielelle kun tätä viikolla leipomaani piirakkaa katsoo! Eräs ilta oli saatava rahkapiirakkaa, h e t i  ja ei muuta kuin leipomaan. 
Ohjeita rahkapiiraisiin on monia, on murupäällysteisiä, on paksupohjaisia, ohutpohjaisia, pullapohjaisia, kaurahiutalepohjaisia ja mitähän vielä. Mieliteoissani minulla oli mielessä sellainen sopusuhtainen pohja jonka päällä olisi paksu kerros rahkaa. Välissä vähän marjoja sattumiksi. Jos marjoista pitää, niitähän voi laittaa vaikka kuinka paljon mutta itse laitoin hieman vähemmän kun vein tätä kyläpaikkaan seuraavana päivänä ja en ollut varma pitävätkö he marjaisista piirakoista edes. :)

Löysin sitten Valion sivuilta tosi hyvänoloisen ohjeen johon tulisi pohjaan sekä täytteeseen kermaa, eli eikös se jo kerro että hyvää tulee? Marjoina käytin puolukkaa sekä kirpeää sinivatukkaa jota viime kesänä poimin Virossa meidän takapihalta. Kirpeät ja happamat marjat sopivat erittäin hyvin tälläisiin makeisiin piirakoihin rahkan alle.




Peltirahkapiirakka

150g sulaa voita
2,5 dl sokeria
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

5-7 dl marjoja 
TAI 4 omenaa pieninä lohkoina + kanelia + sokeria
500g maitorahkaa
2 dl kermaa
2 munaa
1 dl sokeria


- Sekoita sula voi, sokerit, kerma, maito ja munat keskenään. Lisää vehnäjauhot joihin on lisätty leivinjauhe, sekoita varovasti taikinaksi. Kaada pellille ja levitä tasaiseksi. 

- Ripottele pinnalle marjoja. Valmista rahkaseos ja kaada marjojen päälle. 
Paista 200 asteessa 35 minuuttia.



Monesti leivonnaiset ovat maukkaimmillaan jääkaappikylmänä tai seuraavana päivänä, mutta ei tämä. Tätä tuli maisteltua heti kun uunista tuli ulos, ja aivan pakko oli ottaa lisää toinen pala, ja vielä yksi, sitten vielä vähän.. ;)

4 kommenttia:

  1. Maukkaan näköistä ja ihana myyntipuhe ;D

    VastaaPoista
  2. Heh, oli hyvä löytö tämä ohje ja yllätyksekseni tämä oli ihanaa heti lämpöisenä ( ja kuumana kun ei malttanut odotella :D )
    Käytin raaka-ruokovaniljasokeria, tykkäsin noista kahdesta vaniljasokerista enemmän siitä kun on maultaan vahvempi. :)

    VastaaPoista
  3. Nam, aivan ihanaa piirakkaa tuli tällä ohjeella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa kun tykkäsit! Tämä oli minustakin tosi hyvää, eikä ollenkaan sellaista kuivakkaa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...