Angry Birds-kakku

Tein lauantaina kakkua 5-vuotiaalle pojalle. Olen aiemmin tehnyt hänen 3-vuotissynttäreille Viidakkopikkuleipiä, ja viime vuonna Dinojunakakun, pikkuleipiä sekä kahvikakun. Aluksi meinasin kyllä kieltäytyä sillä tässä ei oikein ehdi ylimääräisiin projekteihin nyt kun pihalla menee kaikki aika. Mutta on nuo kakkuprojektit niin kivoja että olihan se suostuttava. Aihekin oli kiva. :) 


Kakkuun toivottiin kolme kerrosta. Vaikka tilattiin 15:hlön kakkua tein silti suuremman, paistoin 6 munan pohjan 24cm:n vuoassa koska en omista pienempiä vuokia. Pienemmässä vuoassa paistaminen tekee kakulle korkeutta. Suklaamoussea oli viime vuonnakin kakun välissä, ja sitä toivottiin myös nyt. 

Kakun pinta on kaulintamassaa, kuten myös koristeet. Koristeet olen värjännyt elintarvikevärein. Kakkuun sain vapaat kädet, ainoastaan päivänsankari toivoi että possujen anastamat munat tulisi olla paistinpannulla. Hyvä toivomus, sillä en itse olisi osannut tuollaisia tärkeitä yksityiskohtia tehdä. :D 





Reunoilla on kuohukerma. Otin riskin ja tein poikkiraidat, vaikka tiedän että kuohukermalla tulee huokoisempaa jälkeä kuin esimerkiksi Flora Vispillä tms. Mutta tässä meni makuasia edelle, minä kuin myös kakun tilaaja pidetään enemmän kuohukermasta joten se asia oli päätetty siinä. 

Ennen poikkiraidoitusta kannattaa sipaista kakun ympärille hieman kermavaahtoa, niin että tumma kakkupohja ei paista mistään läpi. Sen jälkeen pursotetaan raidoitukset haluamillaan väreillä. 
Sitten tasoitetaan kakkuraapalla, tässä pyörivä alusta/tarjotin on ihan ehdoton! (omani on Ikeasta, maksoi noin 5€ )


Laitoin kakun mukaan ekstrana kahvikakun vaikka sellaista ei oltu tilattu, mutta kun niitä olin edellisenä päivänä leiponut niin yksi jouti hyvin menemään. Koristelin samoilla massoilla kuin mistä Ab-hahmot oli tehty, kukkaset on liimattu pikeerillä (tomusokeri-valkuaisseos).

*

Täytekakussa 6 munan pohja
Suklaamousse 3-kerroksessa
kostutus: vaniljamaito
pinta ja koristeet: kaulintamassa
reunoilla kuohukerma + vihreä elintarvikeväri



8 kommenttia:

  1. Komea kakku ja nuo hahmot... WAU!!! Ihan mielettömän upeita! Kiva tuo reunaraidoitus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! :)
      Kädet kyllä vähän tärisi kun aloin pursottamaan poikkiraitoja, kuohukerma on niin arvaamaton. Ihan kohtuuhyvin se kuitenkin onneksi toimi. :)

      Poista
  2. Suloinen kakku! En koskaan oo yrittänyt tehdä poikkiraitoja. Uskaltaiskohan sitä kokeilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Voi kokeile, se on ihan helppoa ja saa näyttävän reunan kermakakkuun.
      Jos tahtoo useamman raidan ja kakku on aika matala, suosittelen valikoimaan suht pientä tyllaa käytettäväksi.

      Poista
  3. Hieno kakku! Toi reunaraidoitus pitääkin pitää mielessä, sitä on ehdottomasti kokeiltava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Se on kyllä kiva, ja hieman poikkeava kuin perus pursotukset. Eri väreillä voi saada vaikka minkälaisia yhdistelmiä. Olen joskus tehnyt myös kakun pintaan raidoituksen tuohon tyyliin. :)

      Poista
  4. Mahtava kakku. Ja myös minä aion kokeilla tuota reunaraidoitusta seuraavaan kakkuuni. Hyvä idea!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...