Kahvikakku pähkinäraidalla

Tein viime viikonloppuna kahvikakkuja, ja tämän yhden laitoin tuon viimeksi postatun Angry Birds-kakun mukaan. Kakun koristelin samoilla massoilla kuin mistä olin koristeetkin tehnyt, näin väriteemaa sai jatkettua kakusta kahvikakkuun. 

Pähkinät tuovat pehmeisiin kahvikakkuihin kivaa rouheutta. Niitä voi laittaa koko taikinan sekaan tai niin että otetaan taikinasta 1/3 ja lisätään pähkinät siihen. Vuodenajan mukaan voidaan lisätä muita makuja. Esimerkiksi jouluna voi lisätä kanelia ja vaikka kardemummaakin, mutta nyt kun on kevät lisäsin tirskauksen sitruunanmehua. 



Keväinen kahvikakku

200g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 t l leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

1/3 taikinaan ½-1 dl mantelirouhetta
+hieman sitruunan mehua

- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi. 
- Riko munat lasiin ja lisää ne yksi kerrallaan samalla vatkaten. 
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. 
- Ota taikinasta 1/3 ja lisää siihen mantelirouhe sekä sitruunanmehu. 
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka, kaada puolet taikinasta pohjalle. Lisää raitataikina ja lopuksi jäljelle jäänyt taikina. 
- Tasoita taikinan pinta ja vedä veitsellä pintaa pitkin viilto -> estää ylikohoamisen

Paista 175-asteessa vajaa tunti

2 kommenttia:

  1. Ihana, tyylikäs ja varmasti maukas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanja! Tein meille toisen kakun ja kyllä se nopeasti oli pöydältä hävinnyt. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...