Mokkapalat

Kun kysytään mitä sulle tulee mieleen sanasta myyjäiset? Melkein jokainen vastaa: mokkapalat. Kun kysytään lasten syntymäpäivät, vastaus jälleen sama. 

Ja niinhän se on, mokkapalat on ja pysyy ikisuosikkeina. Ne on ihan helppo tehdä, ja ovat varmasti monelle niitä ensimmäisiä leivonnaisia joita on lapsena leivottu. 
Kuopuksen syntymäpäivillä oli näitä tarjolla, ja hyvin tekivät kauppansa. Leikkasin palat eri kokoisiksi niin että tarjolla olisi jokaiselle (pikku- ja isompi massuisille) sopivan kokoisia herkkuja. Nimittäin kokemuksesta tiedän, että kun syntymäpäivillä on tarjolla kaikkea muutakin niin lopulta silmät syövät enemmän kuin vatsa vetää. Saatetaan ottaa se mokkapala/muffinssi/pulla ja yhden haukkaisun jälkeen se jää syömättä. :) 




Mokkapalat
( uuninpellillinen )

6 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
( 1 sitruunan raastettu kuori, voi jättää pois )
225 g voisulaa
4 rkl kaakaojauhetta

- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voi sula ja maito. Sekoita tasaikseksi ja kaada uuninpellille leivinpaperin päälle. 
Paista 175-200 asteessa n.20-25 minuuttia

Kuorrutus:
50g sulaa voita
6 rkl (extra) vahvaa kahvia
250 tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sula voi ja kahvi. Jos seos on liian löysää, lisää tomusokeria. Jos liian paksua, lisää kahvia. 
Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita. Lisää strösselit heti. 
Anna jäähtyä, ja leikkaa paloiksi. 

Pakastusvinkki!! 
Leikkaa pellillinen kuorrutettua mokkapalaa kahteen osaan. Pakasta tarjottimen tms ison astian/kannen päällä. 
Kun palat ovat jäätyneet, laita vasta silloin muovipussiin/rasiaan. Näin kuorrute ei sottaannu. 
Ota huoneenlämpöön sulamaan, leikkaa paloiksi kun ovat hieman sulaneita. 



Kommentit

Suositut tekstit