Mustaherukkakakku

Tässä taas yksi leivonnainen, jota oli kuopuksen 3v-juhlissa. Tämä kahvikakku on mehevä ja maukas. Käytin tähän viime syksynä tekemääni mustaherkkulikööriä, joka toi mielenkiintoista makua kakkuun. Ja mikä väri! Kuorrute värjäytyi kauniin sävyiseksi, ja ihan luonnon omalla väriaineella. 
Jos kakkua  tarjotaan myös lapsille, kiehauta kostutukseen ja kuorrutukseen tarkoitettu likööri ennen käyttöä. 

Voit käyttää liköörin tilalla myös mustaherukkamehua.
Mustaherukkaliköörin ohje löytyy täältä6 kommenttia:

 1. Ihanan värinen kakku ja näin mustaherukkafanina makukin olis meille kans taatusti mieluinen. Sieppaan ohjeen mukaani joku päivä kokeiltavaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustaherukka värjää kyllä kauniin väriseksi. Hieman pelkäsin että meneekö taikina harmaaksi mutta ei mennyt kun liköörin määrä oli kuitenkin aika pieni.

   Liköörin tilalla voi käyttää myös mustaherukkamehua, lisään sen vielä ohjeeseen. :)

   Poista
 2. Ihan mielettömän hieno väri kuorrutteessa! Eiköhän meiltäkin vielä omatekoista likööriä löydy, joten johonkin tuollaiseen sitä voisi hyödyntää.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruunaliköörikin olisi ihana tälläisiin kuorrutteisiin, mietin eräs päivä että miksi ei vaikka munkkeihinkin kuorrutteeksi? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...