Sitruunamousse

Eilisessä Late lammas-kakussa oli täytteenä myös tätä ihanaa ja pehmeää sitruunamoussea. Tämä on sellainen joka käy vaikka jälkiruuaksi, täyteläinen ja raikas. Sitruunanmehua lisäämällä tai vähentämällä saat tästä oman maun mukaista. 

Alkuperäisen ohjeen olen löytänyt Kakkuhelmen Pian kirjasta Juhlakakut. Muuttelin sitä hieman lisäämällä ranskankermaa, sitruunavalkosuklaata sekä sitruunanmehua. Uskalsin tehdä täytteestä sitruunaisemman sillä juhlat olivat lauantaina, kakun täytin jo torstaina koska perjantaina oli sata asiaa tehtävänä.. 
Maut tasoittuvat joten sitä sitruunanmehun laittoa ei tarvitse arastella liiallisen kirpeyden pelossa. Lisäksi toiseen väliin tuli lakritsimousse, niin ei ainakaan sitruunamousse jää sen varjoon. 
Yhtäkaikki, nämä kaksi ovat niin ihana yhdistelmä että aion tehdä näistä myös äitienpäivän kakun :) 


( kuvan Lakritsimousse ohje täällä )


Sitruunamousse
( n.24cm kakkuun)

200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1-2 sitruunaa
+ sitruunankuorta
1-2 dl sokeria (lisää oman maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria
2 valkuaista
100g sitruunavalkosuklaata
2 dl kermaa
4-5 liivatelehteä + tilkka vettä

- Laita liivatelehdet kylmään veteen. Pese sitruunankuori huolella, kuivaa ja raasta kuori. Halkaise sitruunat ja purista niistä mehu. Vaahdota kerma mutta jätä se löysäksi. 
- Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja sitruunankuoret + mehu keskenään. 
- Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Sulata sitruunavalkosuklaa vesihauteessa. 
- Lisää sula valkosuklaa varovasti nauhana seokseen. Sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää ne tuorejuustoseokseen nauhana kaataen. 
Lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen, lopuksi kermavaahto. 





Kakkuhelmellä on muuten avattu verkkosivutkin, www.kakkuhelmi.fi  :)

6 kommenttia:

  1. Just tässä mietin pääsiäisen kakkujuttuja ja tämä voisi olla aika kiva! Mutta kun lakua tai suklaata ei saa olla, niin mikä muu tämän kanssa sopisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosuklaamousse voisi olla yksi vaihtoehto? Tai ihan vain vaniljamousse, sama ohje mutta jättäisi sitruunat ja valkosuklaat pois. :)

      Poista
    2. Valkosuklaa kelpaa, mutta tavallinen ei. :) Meille on pääsiäisenä tulossa mun serkkuni tyttönsä kanssa. Tyttönsä ei voi sietää suklaata, mutta rakastaa kakkuja. Siksi ajattelin, että sitruunatäyte voisi mennä, eikä se valkosuklaa haittaa. Mutta mietin, että piisaako tämä kakun välissä yksistään vai tartteeko jonkin toisen täytteen seuraksi?

      Poista
    3. Voisihan tästä tehdä molempiin kerroksiin, jos riittoisuutta mietit niin tee kaksinkertaisena? :)
      Jos tahdot toiseen kerrokseen eri makuista niin jätät tuon sitruunan pois?

      Mä muuten tein kaksinkertaisena tämän ohjeen, kun kakku oli suuri ( tarjottimen kokoinen) ja tätä tuli yhteen kerrokseen. Laitoin vain levyn tuota suklaata siihen määrään mutta olisi se toinenkin voinut mennä, vaikkakin hyvää se oli näinkin.

      Poista
  2. Hyvänen aika, siis sellaisiakin ihmisiä löytyy, jotka eivät voi sietää suklaata! Tuota Anun kommenttia tarkoitan. Hämmästyttävää.
    Sitruuna ja laksritsi samassa kakussa ovat kyllä hyvä yhdistelmä, tässä taannoin tein sellaisen hyydykekakun ja oli kyllä hyvää. Voiskin kokeilla myös ihan täytekakkuun näitä täytteitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa hämmästelin minäkin, mutta harvassa "suklaanvihaajat" taitavat olla. Joskus toivon että minäkin olisin tuollainen :D

      Nämä kaksi kyllä pelaa hyvin yhteen, ihania ovat kyllä erikseenkin.
      Aika jännä, ajattelin juuri äitienpäiväksi tehdä hyydykekakun näistä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...