Unelmatorttu

Unelmatorttu on perinteinen juhlapöydän leivonnainen. Uskon, että sen suosio ei tule laskemaan koskaan. Myyjäisissäkin näitä on lähestulkoon aina myytävänä.
En osaa jotenkin ajatella tätä arkileivonnaiseksi, sillä kun unelmatorttua miettii tulee mieleen yo- tai rippijuhlat, syntymäpäivät, häät.. On muitakin leivonnaisia jotka on vain niitä juhlaleivonnaisia, joita ei leivota arkena. Seuraavana tulee mieleen lusikkaleivät. Ei niitä leivota päiväkahville :D

Unelmatorttu on nopea tehdä ja sen voi myös pakastaa. Hieman kohmeisena palojenkin leikkaus onnistuu vaivattomasti.  

Onko sinulla jokin leivonnainen jota leivot vain juhlatilaisuuksiin?



Unelmatorttu

4 huoneenlämpöistä munaa
1 dl sokeria

1 dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte
150g voita
2 1/4 dl tomusokeria
3 keltuaista
1 rkl vaniljasokeria

- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti ja kaada leivinpaperin päälle pellille. 
Paista 225  n. 6-7 minuuttia

Ota  pohja pois uunista, kumoa sokeroidulle leivinpaperille. 
- Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää keltuaiset sekä vaniljasokeri. Sekoita ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Rullaa unelmatorttu ja jätä saumapuoli alapuolelle. Kiedo ympärille leivinpaperi ja laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa kylmänä. 

Voi pakastaa.





6 kommenttia:

  1. Ihanat!
    Minulle makeista leivonaisista ei ole paljon väliä, mutta Burek (bosnialainen filo-jauheliha piirakka) on pakollinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä sinun filopiirakoitasi olenkin ihastellut, pitäisikin ihan tässä joku päivä kokeilla minunkin sitä ohjettasi. :)

      Poista
  2. todella kaunis unelmatorttu =) meillä leivotaan mitä milloinkin,ainoastaan, jos Äitini on vierailulle tulossa tai iäkäs Kummitätini,niin silloin pitää tarjolla olla kuivakakkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Kahvikakut onkin hyvä kahvipöytään, tilanteessa missä hyvänsä :)

      Poista
  3. Meillä ei ole mitään tiettyä leivonnaista tiettyihin juhliin, mutta lapsilla saattaa olla omia toivomuksiaan omiin juhliinsa. Esimerkiksi kolmen suklaan juustokakku on aina yhden poikani toivomuslistalla hänen synttäreilleen. Sitä siis tehdään aina silloin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen juustokakku kuulostaa hyvältä! Meillä esikoinen toivoo aina Hiekkakakkua, sellaista kahvikakkua joka leivotaan perunajauhoista ja on koostumukseltaan suussa sulavaa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...