Ruusuinen kermakakku 70-vuotiaalle

Sain tehdä tuttavien pyöreitä täyttävälle sukulaiselle täytekakkua. Alunperin suunniteltiin että teen laatan jossa olisi ruusu ja ikä, mutta tahdoin tehdä kakusta juhlavamman joten tein ruusuja muualle kakkuun ja laattaan pelkän iän.

Täytevaihtoehdoiksi ei ollut kamalasti toivomuksia, kunhan ei suklaata kun sitä on ollut edellisissä juhlissa mutta valkosuklaa oli ok ja marjoja sai käyttää. Toisten makutottumuksista ei voi ollenkaan tietää ja siinä hetken mietin mitä täytteitä sitä osaisi tehdä että maistuisi. 
Päädyin tekemään valkosuklaamoussen jonka alle ripottelin ensin mustikoita, sekä ihanan vaniljaisen mansikkamoussen johon pilkoin vielä mansikan paloja sattumiksi. Molempien täytteiden ohjeet ovat Kakkuhelmen Pian Juhlakakut-kirjasta ja ovat saaneet kehuja joka kerta! 






Tätä vasenkätisyyttä! Vasta kuvista huomaan että pursotukset menevät eri suuntiin. Toivottavasti tätä ei ehkä kuitenkaan huomannut kukaan syöjä vaikka omaan silmään tälläiset eriäväisyydet pomppaavatkin.. ;)


Kakkupohja on tehty 26cm vuokaan, johon sen kokosin hyytymään yön yli.


Vaniljainen mansikkamousse

7 dl mansikkaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1,5 dl kermaa
8-10 liivatelehteä (kirjassa luki että massakkakkuihin voi laittaa 12 niin pysyy ryhdissä)
+ tilkka vettä

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vesi kattilaan kuumenenmaan. 
- Survo mansikat tasaiseksi soseeksi. Pilko halutessasi jonkin verran mansikoita isommiksi sattumiksi. Vaahdota vaniljakastike ja kermavaahto yhdessä pehmeäksi vaahdoksi. 
- Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään. Lisää mansikkasurvos tuorejuuston ja sokerien sekaan. 
- Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja lisää ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana seoksen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. 
- Lisää lopuksi vaniljakastike-kermavaahto joukkoon, varovaisesti nuolijalla sekoittaen. 

Täytä kakku ja anna hyytyä 5 tuntia tai yön yli. 


Valkosuklaamousse

300g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria (ohjeessa luki 2-3dl, oman maun mukaan siis!)
1-2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
390g valkosuklaata
4dl kermaa
7-8 liivatelehteä
+ tilkka vettä

- Laita liivatelehdet likoaamaan kylmään veteen vähintään 5-10 minuutiksi. 
- Erota valkuaiset keltuaisista. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
- Sekoita tuorejuusto, sokerit ja keltuaiset tasaiseksi. Lisää sulatettu valkosuklaa. 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi pois, ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. 
- Vatkaa liivateseos tuorejuustoseokseen. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen, ja lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita kunnes tasainen. 
Täytä kakku, ja anna hyytyä ainakin 5 tuntia tai yön yli.

Kostutus: vaniljamaito (maitoa+vettä puolet ja puolet sekä vaniljasokeria)


Lisäksi tein piimähyydykekakun mangososeen kera. Päälle tahdoin jotain koristusta ja pursottelin kermaruusuja kun huomasin että omistan vasureillekin sopivan tyllan! Kaikkea sitä voikin omasta laatikostaan löytää. :D

Kommentit

  1. Kaunis kakku ja täytteet kuulostavat ihanilta! Täytynee testata joku kerta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satoy! Itse en maistanut itse kakkua mutta täytteitä kyllä ja olivat ne kyllä herkullisia, pieni marjalisä vain parantaa kokonaisuutta. Kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  2. Kaunis kakku kyllä! Pienillä yksityiskohdilla todella näyttäväksi tehty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Kuvioraappa on hyvä apuväline kun ei omista palettiveistä. ;)

      Poista
  3. Todella tyylikäs kakku ja sopii siksi hyvin juuri 70-vuotisjuhlaan. Ja sun ruusut on aina yhtä upeita! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit