Gluteeniton kaakaokakkupohja

Löysin joku aika sitten kaappia siivotessani supervanhan sydänkakkuvuoan ja ihmettelin miksihän sitä ei ole tullut käytettyä? Sehän on kiva pikkuvuoka jossa paistaa minikakun. Tein tämän kakkupohjan jo jokunen viikko sitten pakastimeen odottelemaan mutta ohje on unohtunut naputella blogiin. Tämän voi tehdä halutessaan myös ei-gluteenittomaksi ja käyttää perunajauhojen sijaan vehnäjauhoja. 


Kakkuun tulee yksi täyteväli. Jos tahdot kaksi täyteväliä, tee kakusta silloin neljän munan pohja.

Sydänkakku

3 munaa
sokeria
perunajauhoja
 tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kermaa

- Mittaa munat mittakulhoon. Sen jälkeen kun tiedät desimäärät, mittaa saman verran sokeria. (voit jättää hieman poiskin niin pohja ei varmasti lässähdä keskeltä)
Vaahdota kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. 
- Mittaa munien määrän verran mittakuppiin perunajauhoja, puoli desiä tummaa kaakaojauhetta ja leivinjauhe. Sekoita ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita, ja lisää kerma varovasti sekoittaen. 

Voitele pieni sydänvuoka, halutessasi jauhota se.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 35-45 minuuttia 
uunista riippuen!




Kommentit

Suositut tekstit