Mokkadomino-kakku

Onko kenellekkään teistä käynyt koskaan niin että olet alkanut leipomaan, mutta et vielä aloittaessasikaan tiedä mitä oikein leipoisit? Tämän kakun kanssa kävi niin. Meille oli tulossa vieraita ja jonkinnäköistä juustokakkua mietin mielessäni kahvipöytään. Ei vain ollut aavistustakaan että minkälaista, marjat ei jaksanut kiinnostaa mutta ei oikein ollut innostusta suklaan sulatteluihin eikä sellaisiin vaivalloisiin juttuihin. Tein kuitenkin keksipohjan digestiveistä valmiiksi vuokaan, liivatteita likoamaan ja aloin vaahdottelemaan kermaa edelleen miettien mitä tästä oikein tulisikaan.

Olin aiemmin päivällä nähnyt Facebookissa eräässä mukavassa leivontaryhmässä sanan "dominomousse" ja se muistui mieleeni kun kaapista osui silmiini miehen aiemmin päivällä tuoma dominolajitelma. Siellä oli yhtenä makuna mokkadomino ja yhtä sellaista keksiä maistellessa päätin kokeilla miltä se maistuisi täytteessä.



Koska se mokkainen maku oli tässä keksissä erittäin hyvä, tietenkin toivoin ettei se miedontuisi kakun täytteessä. Täytteestä tein tosi simppelin, en käyttänyt tällä kertaa tuorejuustoa vaan kreikkalaista jogurttia joten kakku oli aika kevytkin. Sokeria ei tule paljoa, ja lisämakua tuomaan toi tuorepuristettu appelsiininmehu. Voit käyttää mehun sijaan kahviakin.

Koska en ollut suunnitellut kakkua sen kummemmin, tein pohjan digestiveistä. Ensi kerralla laittaisin myös pohjan dominokekseistä jolloin mokkainen maku tulisi vieläkin paremmin esiin. :)





Mokkadomino-kakku
(24cm)

200g Digestiveä tai
puoltoista pötköä Dominokeksiä
75g voita

6-7 liivatelehteä
½ dl appelsiinin mehua tai kahvia
6 dl Kreikkalaista jogurttia
3-4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1 pötkö Mokka-dominoita
( jätä muutama koristeluun)

- Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi, paina reunarengas päälle ja sulje vuoka kiinni. Leikkaa ylimääräiset reunat pois.
(voit laittaa reunakalvoja tai leivinpaperisuikaletta reunoille.)

Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne keskenään ja painele seos vuokaan. 

- Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. 
- Sekoita sokerit jogurtin joukkoon. Purista liivatelehdistä vesi pois ja laita ne mukiin. 
Kuumenna neste ja lisää ruokalusikka kerrallaan liivatteiden päälle kunnes ne ovat sulaneet. Sekoita, ja lisää nauhana jogurtti-sokeriseokseen samalla vispaten.
Vaahdota kerma ja lisää jogurttiseokseen. Rouhi mokkadominokeksit rouheiksi paloiksi, ei liian pieniksi ja lisää täytteeseen varovasti käännellen. 

Kaada vuokaan ja anna hyytyä yön yli. Ota kakku vuoasta ja aseta kakkulautaselle.
 Koristele keksimuruilla. 




Nauti hyvässä seurassa. <3


8 kommenttia:

  1. Hauska idea laittaa keksit täytteeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keksit oli hauska lisä kakussa, tuo mokkadomino oli tosi hyvää juuri tälläiseen käyttöön. :)

      Poista
  2. Oi nam, kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta! Otanpa reseptin talteen.

    VastaaPoista
  3. Ai kun ihana ohje. Jos jostain vielä saisin Oreo keksejä minun teini tulisi aivan hulluksi onnesta. Mutta täytyy tyytyä Dominon; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Oreo keksejä on kaupoissa saatavilla, sitten Lidlissä on samantapaisia kuin Oreoita. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...