Merirosvopikkuleivät


Kuopuksen merirosvosynttäreillä oli tarjolla myös aiheeseen sopivia pikkuleipiä. Vaikka näissä on omat työvaiheensa eli taikinan teko edellisenä päivänä, paisto, koristelu niin ei hätää sillä nämä voi valmistaa jo hyvissä ajoin odottelemaan juhlia. Toki pikkuleivät voi koristella jo paistopäivänäkin mutta yleensä itse jaan työvaiheet useammalle päivälle kun tässä arjessa on muutakin tekemistä kuin näpertää keksejä. ;)

Pikkuleipien ehkä ei-kivoin vaihe on pikeerin valmistus ja ennenkaikkea sen värjäys ja jakaminen omiin pursotuspusseihinsa. Koska olen vähän hätäinen kaikki heti nyt-ihminen, tuo on jotenkin tosi tuskastuttavaa :D Tähän settiin tuli tosi paljon värejä ja piti ihan paperillekin kirjoittaa värit ylös sillä osa piti olla täyttöpikeeriä (eli löysempää) ja osalla piti voida pursottaa (esim palmut). 




Merirosvopikkuleivät

Taikina:
200g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl vahvaa kahvia

Karttakeksien katkoviivat on piirretty mustalla elintarviketussilla.
Lisäksi käytetty: sokerihelmiä, nonparelleja ja väriraetta/sokeria


- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 
- Jatka vatkaamista pienimmällä teholla ja lisää kananmuna. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi neste ja vatkaa tasaiseksi. 
Laita tiiviiseen rasiaan ja anna taikinan maustua jääkaapissa yön yli. 

Kauli taikina mutta älä liian ohueksi, ota pikkuleipiä muotilla. Tarvittaessa leikkaa pahvista muotti. 
Laita reunapalat aina toiseen kulhoon ja jääkaappiin ja lopuksi käytä kaikki reunapalat yhdessä. Näin taikina ei sitkastu eikä kovetu varsinkaan jos kaulitessa käyttää jauhoja. 

Paista uunin keskitasolla 
200- asteessa 6-8 minuuttia. 

Isommat vaativat hieman pidemmän paistoajan. 
Käytä ajastinta!! 




4 kommenttia:

  1. Ihaillen vain voi katsella näitä sinun leipomuksia. Nämä on niin nättejä, että eihän noita malttaisi edes syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Näitä nimenomaan pitää syödä! :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Pikkuleipiä on ihan hirveän kiva koristella, näitäkin olisi voinut tehdä vaikka kuin mutta piti muistaa että jonkun nämä pitää tosiaan syödäkin.. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...