Metukkarullat

Katson erittäin harvoin telkkaria, oikeastaan vain kuuntelen toisella korvalla silloin kun se on taustahälynä. Jonkin verran korvat ovat harjaantuneet valikoiviksi, sillä eräs aamu uusintojen pyöriessä kaunis Sara Chafak kokkaili metukkarullia ja piti ihan mennä katsomaan mitä ne on. Lehtitaikinaa, metukkaa ja homejuustoa. Miten helppoa!

Eilen kahviteltiin miehen synttäreitä ja valmistin metukkarullia meillekin, homejuuston korvasin fetaan. Lapset sai maistiaiset ja molemmat tykkäsi. Ei edes feta häirinnyt vaikkakin he kyllä kummastelivat mitä toi valkonen on..?
Itse en syö sianlihaa ollenkaan ja metukkakin sattui olemaan tavallista eikä kalkkunametukkaa, niinpä tein toisen pellillisen feta-kevätsipulirullia. 
Hirmuisen näppäriä pieniä suupaloja vappu- ja muihinkin juhliin. :)



Metukkarullat
( 12 kpl metukkarullaa, 12 kpl kevätsipulirullaa)

1 pkt Lehtitaikinaa
Meetwurstia 
Fetajuustoa
Kevätsipulia
1 muna voiteluun

- Sulata lehtitaikinalevyt leivinpaperille levitettynä. 
- Kauli yksi levy pitkäksi. Laita alareunaan meetwursti, ripottele pinnalle fetajuustoa ja rullaa siihen saakka kun täyte loppuu. Leikkaa rulla irti, painele sivut kiinni ja nipistä suppuun. 
Jatka samalla tavalla, yhdestä levystä saat kolme rullaa. 

Kevätsipulirulliin lisää silputtua kevätsipulia noin ruokalusikallinen ja ripottele pinnalle haluamasi määrä fetajuustoa. Rullaa, ja nipistä päät kiinni. 

Pistele rulliin muutama reikä hammastikulla, voitele kananmunalla ja paista uunin keskitasolla
200-asteessa noin 10 minuuttia
tai kunnes ovat saaneet kauniin värin. 







3 kommenttia:

  1. Näit metukkaversioita minun åitää tehä miehelle...ovat ihan hänen maun mukasia. Taikinaakin paketti pakastimessa vielä joululta....korkea aika käyttää. Oikein mukavaa vapun aikaa teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi, hyvää vapun aikaa myös sinne! Toivottavasti nämä kelit vähän lämpenisi.. :)
      Metukkaa voisi laittaa muutamankin per rulla, jos tykkää että makua on enemmän.

      Poista
  2. Oi! Näitäpä teen viikonloppuna tytön synttäreille 😋

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...