Mustaherukkapiirakka

On taas se vuodenaika kun pakastimenperiltä kannattaa kaivella marjavarastot esiin sillä uutta satoa pukkaa kohta. Voi miten odotankaan tuoreita kotimaisia mansikoita! Meillä on mennyt talven aikana marjoja ennätysmäärä, mansikat ja mustikat loppuivat ensin, sen jälkeen lähti punaherukat ja puolukat ja nyt viimeisenä hävitellään mustaherukoita. 

Tämä piirakka ei ollut tulossa tänne blogiin alkuunkaan, sillä leivoin tämän sillä ajatuksella että saan puolikkaan  vaniljatangon käytettyä sekä jääkaapissa nököttävän kermaviilin ja mustaherukkanyssäkän pois. Mustaherukka ei ole suosikkimarjani joten oli vähän ennakkoluuloja.. Mutta vielä mitä, tämähän olikin tosi hyvää ja tälle päivälle piirakkaa jäi ohuen ohut siivu, hyvä että pysyy lautasella pystyssä. ;)



Mustaherukkapiirakka
( 1 piirasvuoka )

150g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
½ dl sokeria
½ vaniljatanko
n. 5 dl mustaherukkaa

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 
- Lisää kananmuna pienemmällä teholla vatkaten. 
- Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää voisokerivaahtoon. 
Painele jauhotetuin käsin piirakkavuokaan ja esipaista uunin keskitasolla
200 asteessa noin 10 minuuttia. 

- Halkaise vaniljatanko, kaavi lusikalla siemenet ja sekoita yhdessä kermaviilin, kananmunan ja sokerin kanssa. Ripottele marjat esipaistetun pohjan päälle ja kaada/lusikoi täyteseos pinnalle tasaisesti.
Jatka paistamista uunin keskitasolla uunista riippuen
20-30 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Kermaviilitäytteisissä piirakoissa herukat onkin ihan parhaita.:) Täytyisi itsekin taas leipoa, että saisi uusille marjoille tilaa pakastimeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kanssa, pitäisi vain tehdä heti kerralla tuplamäärä kun maku paranee seuraavaan päivään mutta kun on tuoreeltaakin niin hyvää että tulee syötyä (tuplamäärä :D ) heti..

      Poista
  2. Mulla on mustaherukkaa pilvin pimein pakastimessa ja olen miettinyt mitä siitä tekisin. Nyt taidan tietää ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläisiin piiraisiin ne sopiikin hyvin! Alunperin olin ajatellut laittavani vielä marengin päälle jos menisi paremmin alas kun mustaherukasta en niin pidä, mutta jätin sitten pois. Onneksi! :)

      Poista
  3. Kermaviilin tilalle ranskankerma, kuohukermaa loraus ja yksi muna riittää,
    Ihanaa herukoiden kanssa!!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...