Kermainen kerroskakku

Tänä kesänä meitä on hemmoteltu upeilla marjasadoilla ainakin täällä meillä päin. Mustikat, vadelmat, musta- ja punaherukat ovat olleet kookkaita, ja puolukatkin kypsyvät kovaa vauhtia aurinkoisemmilla paikoilla. Koska marja-aika on aika lyhyt, on sitä hyödynnettävä kaikin mahdollisin keinoin ja syödä marjoja tuoreena niin paljon kuin vain voi. 



Esikoisen syntymäpäivillä oli tarjolla kerroskakku kermalla ja marjoilla. Väliin sipaistiin itsetehtyä vadelmahilloa mustaherukkasattumilla, pinnalle ripoteltiin mustikkaa ja toiseen kerrokseen vadelmaa. Näiden lisäksi kakkukerroksissa oli runsas väli vaniljaista moussea. Juhla-aamuna kun muu perhe vielä nukkui, minä otin käteeni kahvikupin ja kulhon ja lähdin nauttimaan kauniista kesäaamusta ulos jossa oli jo ripaus syksyn tuntua. Poimin puskista koristelua varten hieman vadelmaa ja mustaherukkaa, sekä horsmankukkia sekä ruiskukkia joita kasvatin tätä kakkua varten.

Kakut on tehty 26 ja 24 cm vuokiin, tuota 24cm kakkua sitten yön hyydyttämisen jälkeen leikkelin pienemmäksi kun en omistanut pienempää vuokaa johon kakun olisin tehnyt. 


Vadelma-mustaherukkahilloa jonka päälle marjaa

Hillon ja marjan päällä vaniljaista moussea

Yön hyytymisen jälkeen.




Kakkupohjat on tehty tavallisella mukimenetelmällä, eli raaka-aineita saman verran kuin munia. Sokeria kannattaa aina hieman vähentää niin saat tasaisen kakkupohjan eikä se painu kasaan uunista otettaessa. En laita marjojen määriä vaan sen voi itse päättää paljonko niitä tahtoo. Satunnaisiksi sattumiksi vaiko runsaammin. 

Tarvitset:26 cm ja 22cm kakkupohjat
Vadelmahilloa
Vadelmaa
Mustikkaa
kostutukseen: vaniljamaito ( puolet vettä puolet maitoa + vaniljasokeria)

Koristeluun: Kuohukermaa 4-5 dl + sokeria ja vaniljasokeria
kukkia, tuoreita marjoja

Vaniljainen mousse
6-7 liivatelehteä
500g maitorahkaa
2 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3-4 dl kuohukermaa
sokeria,vaniljasokeria

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Lisää rahkaan sokerit. 
- Kiehauta tilkka vettä. Purista liivatelehdistä vesi ja laita ne mukiin. Kaada lusikka kerrallaan kiehuvaa vettä liivatelehtien päälle kunnes ne sulaa. 
Lisää hieman jäähtynyt liivateseos rahkaan, ja lisää lopuksi kerma- ja vaniljavaahdot. 

- Leikkaa kakkupohjat ja vuoraa irtopohjavuoka muovikelmulla. Kokoa kakku aloittaen päälle tulevasta pohjasta, kostuta, lisää hillo ja marjat sekä moussea ja lisää toinen pohja, ja jatka kunnes kakku on koottu. 

Anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Kumoa kakku tarjoiluastiaan. Aseta ja leikkaa esimerkiksi juomapillit tueksi, ja lisää pienempi kakku jonka alla on kakkupahvi, isomman kakun päälle. 
Koristele kermavaahdolla ja kukilla sekä marjoilla. 

4 kommenttia:

  1. Aivan upean kaunis kakku ja sitten aloin katsomaan oikeassa yläkulmassa olevia herkkuja. Kiitos sinun, täällä nyt suu maiskuu aikas lailla :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...