Leimattujen pikkuleipien teko-ohjeetHuom! Ohjeet päivitetty!!

Kirjoitin muutama päivä sitten leimatuista kekseistä, joita olin tehnyt askartelukaupasta ostamillani leimasimilla. Leimasimet ovat silikonia, helppoja käyttää ja pitää puhtaana. Ulkomailla on tehty jo pitkään koristeluja pikkuleipiä leimasintekniikalla, niitä sitten googlettelin ja kahlasin erilaisia youtubevideoita oppiakseni tästä lisää.

Väreinä voidaan käyttää pasta- tai tomuvärejä jotka laimennetaan kirkkaan alkoholin kanssa.
Väriä ei saa tehdä liian märäksi ja toisaalta liian paksu väri kestää kuivua todella kauan.
Leimailuun tarvitset: 

Elintarviketusseja
tai alkoholia (40%) sekä elintarvikevärejä
Silikonisia leimasimia
Akryylipala (tai lasilautanen tms)
Levityssieni värin levitykseen

Pikeerillä päällystetty keksi/piparkakku, silikoniset leimasimet, akryylipala, väriaine, alkoholi sekä värinlevityssieni


- Kasta sieni alkoholiin ja paina sen jälkeen sitä hieman talouspaperiin jotta sieni ei ole liian märkä. Töpöttele väriaineeseen, ja kun väri näyttää mielestäsi tarpeeksi oikean sävyiseltä, levitä väriä leimasimeen:
- Voit ensin painaa leimasimen pikkuleivän päälle ja painella sormin sitä kauttaaltaan jotta jokainen kohta osuu pintaan, tämän jälkeen irroita leimasin. 
Voit käyttää myös akryylipalaa tähän tarkoitukseen mutta joskus voi käydä niin että leimasin ei osu tasaisesti pintaan jättäen leiman joistakin kohtaa tyhjäksi.Ohuella väriseoksella saa vaaleampaa sävyä, paksummalla tummempaa.
Pikkuleipiin on hyvä tehdä sellainen pikeeri joka tasoittuu hyvin, ei liian paksua! Pinnan on tasainen ja sileä jotta leima tarttuu mahdollisimman hyvin. 
--> Pikeerin oltava myös varmasti kuivunut! Anna kuivua ainakin vuorokausi.

Voit käyttää leimailuun myös elintarviketusseja. Hieman hitaampaa puuhaa mutta mielestäni kaunein jälki tähän mennessä on tullut nimenomaan näillä tusseilla. 
Tämän tyylisissä kekseissä pieni leiman epätäydellisyys ei haittaa vaan päinvastoin tuo omaa kaunista rosoisuutta. Mutta jos ääriviiva tai yksityiskohta jää juuri kriittisestä kohtaa pois voit jälkikäteen korjailla sitä elintarviketussilla/kynällä.Halutessasi voit pursottaa pikeerillä "helmet" reunaan:Tomuvärillä ja kirkkaalla alkoholilla saa myös leimoja tehtyä. 


Vasemmalla tomuvärejä, oikealla tilkka alkoholia.


Myös massalle voi tehdä leimoja mutta pehmeä massa upottaa hieman:

Korjailuja..
Tälläistä tänään. Toivottavasti ohjeista oli hyötyä. :)

16 kommenttia:

 1. Nämä on kyllä niin uskomattoman upeita! En yleensä tykkää pikkuleipien leipomisesta, saati koristelusta, mutta nyt tekisi kyllä mieli kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Kokeile kokeile, voi olla kovinkin koukuttavaa puuhaa. :)

   Poista
  2. Itseasiassa lupasin leipoa pikkuleipiä yhden pikkumiehen ristiäisiin. Kauhulla odotan, miten hommasta selviän. Onneksi sulta löytyy hyvät ohjeet, joten taatusti turvaudun niihin. Kiitos ♥

   Poista
  3. Oi, ihaniin juhliin pääset leipomaan! Hyvin sä tulet selviämään. :)
   Kaikkein tärkeimmät muistettavat taitaa olla 1. jääkaappikylmä pikkuleipätaikina 2. hyvä pikeeri. Niillä pärjää jo tosi pitkälle :)

   Poista
  4. Kiitos :) Pidä peukut pystyssä, että kaikki onnistuu!

   Poista
  5. Kyllä onnistuu ihan varmasti! :)

   Poista
 2. Upeita! Kiitos hienosta selvityksestä ja siitä, että jaat kokeiluista saamaasi tietoa ja taitoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivä kommentistasi! Pyrin blogissani jakamaan vaihekuvia aina kuin suinkin voin ja osaan, jos niistä olisi hyötyä jollekulle muullekin.

   Leimailuun liittyvää uutta tietoa on tuloillaan vielä, joten tähän postaukseen tulee muutama kuva vielä lisää. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Leimasimilla saa kaunista jälkeä ja on pelastus tälläiselle jolla ei se sivellin pysy kädessä. ;)

   Poista
 4. Uskomattoman kaunista jälkeä. Kiitos kun opastat muita (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana Lehtinen! Pyrin lisäilemään blogiini vaihekuvat aina kuin vain voin, mukava jos niistä on jollekin hyötyä. :)

   Poista
 5. Kyllä onkin kauniita pipareita, kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...