Viipaloidut pikkuleivät

Tästä oiva pikkuleipävinkki kun tahdotaan päästä helpolla. Taikina tehdään ensin jääkaappiin jähmettymään jonka jälkeen se viipaloidaan ja paistetaan. Ei siis tarvita kaulimisia eikä pikkuleipämuotteja.
Reunalle voi valita strösselin tai nonparellin teeman mukaan tai sen mitä kaapissa sattuu olemaan. Näihin valitsin joulunvihreää kun sitä oli aika iso pussukka laatikossa. Mies tosin tokaisi että näyttää vähän homeelta! :D 




Viipaloidut pikkuleivät
( noin 65 kpl )

1½ tl vahvaa kahvia
1 3/4 dl fariinisokeria
1 1/4 dl pehmeää voita
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl maustepippuria
1/4 tl suolaa
3/4 dl strösseliä

- Vatkaa kahvi, sokeri, voi, muna ja vanilliinisokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimen keskiteholla vaaleaksi ja kuohkeaksi. 
- Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, pippuri ja suola ja sekoita hitaimmalla teholla pehmeäksi taikinaksi. 

Ja taikina kahteen osaan. Muotoile palat noin 4cm:n paksuiksi tangoiksi. 
Pyörittele tangot strösselissä kauttaaltaan ja kääri muovikelmuun. 
Anna jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia. 

Leikkaa tangot ½ cm:n viipaleiksi ja aseta leivinpaperin päälle uuninpellille. 
Paista 190 asteessa noin 6-8 minuuttia. 








Vinkki! Viipaloidut pikkuleivät voi vielä halutessaan dipata sulaan suklaaseen.



Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit