Korjaamon joulumarkkinat

Kuva: Korjaamon fb-sivuilta.

Hyvä ystäväni on jo kokenut konkari erilaisissa myyjäisissä ja markkinoilla. Markkinahumu on ollut omakin haaveeni jo pitkään mutta aina on ollut jotain.. Tänä vuonna ei ollut, ja kuopuskin on jo sen verran iso että kun lähestyvät joulumarkkinat eräs kerta iltalenkillä tuli puheeksi ystäväni kanssa, alkoi kyteä päässämme ajatus mitä jos...

Samoihin aikoihin löysin leimasimet joilla leimailin pikkuleipiä, ja mietimme samaisen ystäväni kanssa että jos tekisin hänen myyntipöytäänsä joitakin kappaleita piparkakkuja myyntiin. Tuo "joitakin kappaleita" sitten pääsi vähän paisumaan ja kohta huomasin lupautuneeni itsekin markkinoille ja etsiväni kolmatta päivää netistä cookieboxeja, sellofaanipusseja, lisää leimasimia, ideoita, pakkausmateriaaleja.. Lähetin ystävälleni tekstarin että nyt ei voi enään perääntyä, materiaalitilaus on lähetetty!Mitä leimatut pikkuleivät/piparkakut sitten ovat?

Piparkakut leivotaan tarkkaan valitun reseptin mukaan. Ne kuorrutetaan pikeerillä (royal icing) joka on tomusokerista ja kananmunan valkuaisesta valmistettu. Sitruunanmehua lisätään tilkka jotta pikeeri kuivahtaa nopeammin eikä piparkakun rasva pääse läikittämään pintaa. Joskus rasva pääsee jokatapauksessa pinnan läpi mutta se ei vaikuta makuun.
Kun pikeeripinta on kuivunut vuorokauden, alkaa koristelu ja leimaaminen. 

Mistä leimakuvio tehdään?

Leimakuvio saadaan tehtyä elintarvikevärillä joka laimennetaan kirkkaalla alkoholilla (40%) joka edesauttaa leiman kuivumisessa. Raaka-aineet ovat täysin samat kuin vaikkapa elintarviketusseissa.
  Alkoholi haihtuu pois joten piparkakkuja voi syödä myös lapset ja raskaana olevat.
Muutamia ovi-kokeilujaJaamme ystäväni, eli Hirvimäen pajan kanssa myyntipöydän. Hän on uskomattoman taitava käsistään ja häneltä tulee myyntiin mm. tauluja, kirjankansista valmistettuja avainkaappeja, korurasioita ym ym.. Eräs ilta kävin kurkkimassa pajalla paikan päällä ja silloin siellä valmistuivat nämä ihanat kellot!

Kuva: Hirvimäen paja
Kuva: Hirvimäen paja 

Korjaamon joulumarkkinat starttaavat tänä viikonloppuna 5.-6.12 ja me olemme myymässä toisena viikonloppuna eli 12.-13.12. Herkkuhovi ja Hirvimäen paja toivottaa jokaisen tervetulleeksi markkinoille. 
Tulkaahan moikkaamaan ja fiilistelemään joulumarkkinoita! 


Markkinahumuterveisin: Johanna & Johanna  :) :)

2 kommenttia:

  1. Aivan upeita pipareita ja se tyä mitä olet tehnyt. Oikein ihania myyjäisiä ja onnellinen on se, joka saa ostaa taideteoksiasi <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...