Kardemumma whoopiet

Joulukuu on vuoden inspiroivin ja ihanin kuukausi leivonnan saralla. Silloin leivotaan paljon ja käytetään runsain käsin erilaisia raaka-aineita eikä mausteissakaan säästellä. Tuttavia ja ystäviä kutsutaan glögille ja silloin on mukava tarjota jotain syötävää. Jouluna innostuu usein leipomaan myös he jotka eivät muulloin kovin usein sitä harrasta, tällöin hyvät ja helpot reseptit ovat tarpeen. 

Blogiringillä on meneillään Joulun leipurikoulu yhteistyössä Suomen sokerin kanssa. 12 bloggaajaa ovat valmistelleet jouluisen herkkureseptin helpottavien vaihekuvien kera joiden ansiosta leivonnasta suoriutuu kuka tahansa! Suunnittelin tähän kampanjaan joulun makuiset whoopieleivokset, joiden valmistukseen voit ottaa pienenkin lapsen mukaan auttelemaan.




 Leivonnaisissa on käytetty Dansukkerin Tummaa muscovado-sokeria, joka tuo leivonnaisiin täyteläisen maun. Tumma Muscovado on fariinisokerimainen, kostea raakaruokosokerista valmistettu sokeri joka omaa voimakkaan aromin. Sen lakritsimainen maku tuo upean vivahteensa joulun herkkuleivonnaisiin. Itse hurahdin muscovadosokeriin niin kovin tämän leipurikoulun myötä, että joulukuun alussa viettämiini synttäreihini leivoin kaikki makeat tarjottavat tällä sokerilla. Niistä reseptit tuloillaan tällä viikolla. 





Kardemumma Whoopiet

( 24 kpl, 12 annosta )

Kuoret:
100g voita
1.5 dl Dansukker Tummaa muscovadosokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
3/4 dl maitokahvia

Täyte:
250g mascarponea
3/4 dl Dansukker Tummaa muscovadosokeria
1 tl kardemummaa
1tl kanelia
n. 2 dl vadelmia

Koristeluun: 
suklaata, nonparelleja

- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleahkoksi vaahdoksi. 
- Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi vatkaimen pienimmällä teholla. 

- Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kahvin kanssa voi-sokerivaahtoon. Lusikoi taikina pellille kahden ruokalusikan avulla, 12 kpl yhteen pellilliseen.
( taikinansyöntivaroitus!! )

Paista kiertoilmalla kaksi pellillistä 
160 - asteessa noin 9 -12 minuuttia ( uunikohtaista! ) tai
  1 pellillinen tavallisella lämmöllä 175 -asteessa  10-12 minuuttia. 

Sekoita täytteen ainekset, vadelmia lukuunottamatta sekaisin keskenään. Lusikoi pursotuspussiin ja pursota täytettä 12 kuoren reunaan. Lisää keskelle vadelmat ja aseta kansi paikoilleen. 

Sulata suklaa vesihauteessa, lisää pakastuspussiin ja leikkaa pussinkulmaan pieni reikä. Pursota whoopieleivosten päälle nopein liikkein viivoja ja ripottele päälle nonparelleja.

Alla vielä ohjeet kuvitettuna:


1. Vaahdota voi ja sokeri. 2. Lisää kananmuna 3. Sekoita kuivat aineet ja lisää yhdessä kahvin kanssa.


















Yhteistyössä: Suomen Sokeri






6 kommenttia:

  1. Ahh miten ihaniltä nämä woopiet näyttävät! Tulee kyllä tehtyä ihan liian harvoin woopieita muutenkin :) Ja kauniit jouluiset kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, en ymmärrä miksi tulee niin harvoin näitä tehtyä kun ensinnäkin ovat niin helppoja ja toiseksi superhyviä!
      Kiitos kommentistasi :)

      Poista
  2. Oi miten hyvältä näyttää! En oo koskaan tällaisia tehnyt, mutta ehkä voisi olla jo korkea aika :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Whoopiet on kyllä mainio juhlaan kuin muuhunkin tilaisuuteen ja tilanteeseen. Ja makuja yhdistelemällä saa vaikka mitä erikoisuuksia loihdittua.
      Päätin että näitä pitää meilläkin tehdä nyt vastedes useammin! :)

      Poista
  3. Nam! Näyttääpäs hyville. Kivoja leivoksia vaikka jouluksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä whoopiet sopivat jälkkäriksi joulupöytään täydellisesti, kuoret voi valmistaa vaikka etukäteen pakastimeen ja tarjoilupäivänä nostaa pöydälle sulamaan jonka jälkeen saa täytettyä. Helppoa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...