Keksipäivä



Vihjaisin eilen facessa että tänään starttaa blogissa jotain kivaa. Olen jo jonkin aikaa suunnitellut pitäväni viikoittain toistuvaa teemapäivää blogissani, ja mikään ei ole sen luonnollisempi ja sydäntäni lähellä oleva aihe kuin keksit, pikkuleivät, ja piparkakut. Olen hurahtanut niiden maailmaan ja uskoisin että täältä löytyy myös muita joille on käynyt samoin. Joko pidät niiden leipomisesta, olet intohimoinen reseptien haalija, rakastat pikkuleipien koristelua tai et vain voi saada tarpeeksesi niiden syömisestä. Oli syy mikä tahansa, olisi upeaa saada teitä tähän mukaan seurailemaan, keskustelemaan, kommentoimaan!

Keksipäivä tulee olemaan siis joka keskiviikko. Keskiviikko siksi että se on viikon tylsin päivä ja jotain piristystä siihen pitää saada että jaksaa vielä muutaman päivän ennen kuin alkaa viikonloppu. Tämä viikonpäivä sopii itsellenikin kaikkein parhaiten, sillä yleensä keskellä viikkoa ei ole menoja ja tapahtumia niin kuin vaikka viikonloppuna olisi.


Keksipäivänä täällä tullaan näkemään mm. tälläistä:

- uusi pikkuleipäresepti
- tuulahduksia maailmalta
- haastatteluja
- koristeluvinkkejä
- arvontaa
- videoita
- keksihaasteita 
- lukijoiden omat ideat keksipäivän teemaksi
- kömmähdyksiä
- ym ym






Ensimmäiseen Keksipäivään valitsin teille reseptin. Tämä resepti poikkesi aiemmista resepteistäni sen verran että kokeilin käyttää taikinaan jogurttia. Keksit tai pikkuleivät ovat yleensä rapsakoita mutta nämä eivät ole ihan niin rapeita ja rouskuvia kuin yleensä ovat, jogurtti pehmentää rakennetta mutta juuri sopivasti. Kokeilin kuorruttaa pikeerillä ja hyvin toimi, ei katkeillut mutta silti koostumus oli hauskan pehmoinen. Eli sopii hyvin myös fantasiapikkuleipien tekoonkin. :)


Kaakaopikkuleivät
(n. 3 pellillistä)

2.5 dl pehmeää voita
2.5 dl sokeria
2.5 rkl turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
½ tl rommiaromia tai 1 rkl rommia
7.5 dl vehnäjauhoja
1.4 dl tummaa kaakaojauhetta

- Vaahdota sokeri, pehmeä voi, turkkilainen jogurtti, kananmuna ja rommi(aromi) vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja sihtaa taikinaan. Vatkaa keskiteholla tasaiseksi taikinaksi.

Levitä pöydälle muovikelmua ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi, ja peitä kelmulla.
Anna jähmettyä jääkaapissa kunnes on kovettunut, tai mielellään seuraavaan päivään.

Kauli taikina ohueksi (n.½cm paksuiseksi) levyksi ja ota muotilla pikkuleipiä.

Paista uunin keskitasolla
180 asteessa 8-10 minuuttia
tai kiertoilmalla 170 asteessa. 






2 kommenttia:

  1. Tämä tuli kuin tilauksesta sillä juuri tilasin keksimuotteja. Tarkoitus olis alkaa opetella tekemään kuorrutettuja pikkuleipiä ja koristella niitä. Jään innolla seuraamaan mitä tulevina Keksipäivinä täällä tullaan näkemään. Etenkin niitä vinkkejä :D
    Loisto idea tämä!

    -Aila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Aila ja kiitos kommentistasi! Tulevia vinkkejä odotellessa kannattaa vilkaista Pikeerin teko-ohjeet ja Teko-ohjeet ja vinkit-kategoriasta jo laittamiani vinkkejä ja ohjeita. Niillä pääset hyvin alkuun. :)
      Ensi viikon Keksipäivä on jo työn alla, kiva jos liityt seurailemaan. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...