Mamman marjapiirakka

Yksi käytetyimpiä reseptejäni on tämän piirakan. Ei ole mamman marjapiirakan voittanutta. Kun tahtoo tehdä jotain varmasti hyvää, päädyn tähän reseptiin. Monesti myös jogurtin jämät tai ylimääräinen kermaviilipurkki jääkaapissa saa leipomaan. 

Marjoiksi käy mitkä tahansa marjat ja marjayhdistelmät, toki myös hedelmiä suosittelen käytettävän. Omenat ja mustikat toimii oikeinkin hyvin samassa piirakassa. En osaa sanoa montako eri versiota mamman marjapiirakasta olen vuosien aikana tehnyt, milloin sitä on maustettu kardemummalla, lisäilty pähkinää, kookosta, suklaan paloja mutta kyllä täytyy sanoa että tämä ohje ilman mitään kikkailuja, on se kaikkein parhain. 



Mamman marjapiirakka
( 1 piirasvuoka )

1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 dl sulanutta voita (100g)
1 dl piimää /maustamatonta jogurttia

4 dl mustikoita
4 dl kermaviiliä ( myös piimä/maustamaton jog. käy)
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
½ dl sokeria 

- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata voi, ota pois liedeltä ja lisää piimä kattilaan.
- Kaada kuivien aineiden joukkoon, ja lisää kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja painele piirasvuokaan. 
Voit käyttää vehnäjauhoja apuna jos taikina meinaa tarttua käsiin. 

- Ripottele pohjan päälle mustikat.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle vuokaan. 

Paista 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.




46 kommenttia:

  1. Onpa herkulliset kuvat! Just löysin jääkaapin uumenista täyden jugurttiämpärin, jossa päivämäärät juts paukkuu ja tuskailin, että mihin ihmeeseen upotan kilon jugurttia tyyliin tänään. No tähän nyt ainakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera! :) Isot määrät jogurttia saa hyvin just tälläisiin upotettua kun tekee isomman satsin. Jogurtti leivonnaisissa on todella hyvä!

      Poista
  2. Ihanaa, juuri pähkäilin mihin käytän maustamattomia jogurttitönikän loppujani! Tämä resepti tuli kuin tilauksesta. Taidan laittaa miehen ja lapset metsään. Marjapiirakan voimalla varmasti noukkivat korin täyteen.

    VastaaPoista
  3. Kuuluu myös minulla lempparipiirakoihin, vaikka huomasinkin ettei käyttämääni ohjetta löydy blogistani. Mustikka- ja punaherukka- ja puolukkaversiona tulee useinmiten tehtyä. jauhoiksi laitan aina osan grahamjauhoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikaisesti etsimällä en löytänyt omastakaan blogistani tätä, vaikka todella usein tätä teen. Grahamjauholisällä tulee hyvä, joskus kanssa kokeilin kun niitä oli kuiva-ainekaapissa. :)

      Poista
  4. Mäkin teen usein tällä tyylillä, ihan paras mustikkapiirakka! Viimeksi laitoin päälle valkosuklaata ja tein pohjan keksimurusta, sekin toimi hyvin ja toi vähän vaihtelua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo keksimuru, kokeilen! Ja valkosuklaa.. ah <3

      Poista
  5. Kelpaisi yksi siipale tähän kahvikupin rinnalle. Nyt pitääkin syödä niin paljon kotimaista tuoretta mustikkaa kuin ikinä ehtii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitäisi! Ei ne pakastamisen jälkeen ole samoja.. :)

      Poista
  6. Mamman marjapiirakka on meilläkin ollut vuosia ja taas vuosia vakkariohjeena. Vähän samantapainen se on kuin teidänkin reseptinne.
    Mikäs on käyttäessä, kun kyseessä on selkeästi yksi herkullisimmista ohjeista... Meillä ihan samaa ohjetta käytetään kesän alussa myös raparperipiirakan tekoon. Toimii sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, tiedän aina että ainakaan tämä piiras ei jää syömättä kun tarjolle laittaa. Mutta tuo raparperiversio, sitä en olekaan koskaan tehnyt! Kiitti vinkistä :)

      Poista
  7. Minullakin monesti käy niin, että juuri se kermaviili- tai jogurttipurkin jämä saa leivontapuuhiin. Tämä piirakka onkin oikein monitoimipiirakka, kaikki marjat, omenat, raparperit taitaa siihen sopia. Tuo piimä pohjassa tuo varmasti kivan mehevyyden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monitoimipiirakka parhaimmillaan! Piimä on pohjiin tosi hyvä, monessa muussakin leivonnaisessa. Tykkään käyttää usein. :)

      Poista
  8. Oon niin samaa mieltä, että tämä ohje ilman mitään kikkailuja, on se kaikista parhain! On yksi luottoresepteistä ja tällä ohjeella tulee mustikkapiirakkaa leivottua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun ohje on täydellinen, mitä sitä muuttelemaan. Tai toki joskus, mutta kyllä tulee usein palattua tähän alkuperäiseen kerta tietää että hyvä on! :)

      Poista
  9. Voi nam! Just söin tämän tyyppistä piirakkaa serkkuni luona ja mietin, että pitäisi tehdä itsekin. Toimiskohan tää kaurajogurtilla, hmm. Pitänee testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut mutta kerrohan jos kokeilit että minkälaista tuli?

      Poista
  10. Ihana, perinteinen resepti, nams!

    VastaaPoista
  11. Mamman marjapiirakka on ehkä parasta piirakkaa mitä voi tehdä.

    VastaaPoista
  12. Klassikot eivät synny tyhjästä, nam!
    Hapanmaitotuotteet saavat kyllä monet leipomukset lentämään astetta paremmalle levelille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei synny ja totta, hapanmaitotuotteilla saa leipomuksista maukkaita. Niin suolaiset kuin makeatkin.

      Poista
  13. Klassikkopiiras, jolle nämä kauniit kuvat tekevät kyllä oikeutta! Tällaisella ohjeella olen tehnyt mustikkapiirakkaa niin pitkään kuin muistan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloin tässä kanssa miettimään koska olen ohjeen löytänytkään mutta en muista. Eli tosi kauan sitten :D
      Kiitos kauniista kommentista!

      Poista
  14. Totta, marjapiirakka kuuluu kesään, sitä on saatava vähintään (mieluiten useammin) kuin kerran kesässä :) ihanan mehevän näköistä tuo sinun piirakkasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, aina kun tuoreita marjoja alkaa tulemaan on piirakat mielessä :D
      Laitoin muuten tähän piiraaseen tällä kertaa hippasen enemmän täytettä, mitä mehevämpi täyte sitä parempi!

      Poista
  15. Mä taas tykkään mainitsemastasi kardemummasta mustikan kaverina hurjasti, lisäisin sitä varmaan tähänkin klassikkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kardemumma ja mustikka on aivan täydellinen makupari (ja myös sitruuna on).
      Kakun välissä toimii oikein hyvin myös, ja yllättää syöjät joka kerta kun kardemumma yhdistetään yleensä aina siihen pullaan..

      Poista
  16. Oi miten ihanat kuvat! Kermaviilipiirakka on kyllä ihan parasta, oli siinä sitten marjaa kuin marjaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Juulia! Totta, menee marjalla millä hyvänsä. Hyvää on. :)

      Poista
  17. Kaapissa olisi mustikoita ja turkkilaista jogurttia...
    Oletko muuten ruokabloggaajien Hävikistä herkuksi -sivuston ylläpitäjä? Ellet, pyydä vaikka Jenniä lisäämään sinut. Näitä postauksia, joista saa ideoita vanhentumassa olevien ruokien käyttöön, kannattaa nostaa myös siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole, kiitos vinkistä. Hyvin usein leivon nimenomaan hävikkimeiningillä.
      Pitääpä hihkaista Jennille.

      Poista
  18. Oi, piimää mustikkapiirakkaan. Kuulostaa ihanalta. Täytyy kokeilla välittömästi.

    VastaaPoista
  19. Joo, kardemumma ja sitruuna on myös täällä mustikoiden ihan parhaita kavereita. Tuo piiras näyttää kyllä niin jumalaisen nostalgiselta että eihän tuo voi olla kuin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, hyvää oli ja itse söin lopulta tästä yli puolet. :D

      Poista
  20. Minunkin lempparipiiras ja just mustikoista tehtynä. Olitko eilen nummelan Cittarissa?

    t. Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikoilla tulee ihanan suloinen maku, tykkään kanssa!
      Joo olin, synttärileivontajuttuja hakemassa. :)

      Poista
    2. No leivontahyllyillä just sut näinkin, en ollut varma olitko se sinä :D
      Kivoja synttäreitä!

      t. Elli

      Poista
    3. Olisit nykäissyt hihasta :D
      Kiitos. Tänään tehty urakalla kakkuja :)

      Poista
  21. Tällä tehdään meilläkin, mutta gluteenittomana ja creme fraichella. Hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Creme fraiche kuulostaa hyvältä, pitääpä muistaa kokeilla. :)

      Poista
  22. Vau, pakko kuolata tuota piirakkaa, ja etenkin näitä kauniita kuvia! Aivan ihania.

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi :) Piirakka on kyllä hyvää, sitä taas viikonloppuna tein synttäripöytään. Olin varma että jää syömättä kakkujen varjossa mutta vielä mitä, melkein kaikki meni. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...