Eläin-pikkuleipiä

Tällä viikolla keittiöömme ilmestyi erilaisia metsän eläimiä: kettuja, metsäkauriita..
Sain muottikokoelmaani uutuuksia ja niitä piti päästä välittömästi kokeilemaan. 

Tein kahta eri taikinaa, kaakaoisen ja vaalean jonka maustoin reippaasti sitruuna-aromilla. Ameriikassa piparistit käyttävät taikinoihinsa makuaromeja ja kun kerran uskaltauduin heidän tapaansa kokeilemaan, ihastuin. En edes tiedä mistä moinen makuaromi-vastaisuus minuun oli juurtunut mutta sain sen onneksi karkotettua. Kekseihin saa ihanan maun! Perusreseptinä käytin tätä hyväksi havaittua Fantasiapiparit-reseptiäni, ja kuten kohta huomaatte se toimii myös pikkuleipiin joihin täytyy saada näkyviin kuvio.Takaisin niihin muotteihin. Städterin muottivalikoimiin on tullut kettu-uutuus ja eikö olekin ihastuttava? Itse rakastuin täysin. Muotti on taattua Städter-laatua ja mikä parasta, se jättää pikkuleipään rajaukset joita pitkin pikeerin levitys helpottuu. Olisipa kaikki muotit tälläisiä. :D

Leivontavinkkinä kuitenkin sanon että käytä jääkaappikylmää taikinaa ja kauli se suht ohueksi ettei muotin rajat leikkaa kettua osiin. Tumma taikinani osoittautui tällä kertaa todella löysäksi ja lopulta jouduin kaulimaan sen ohueksi, laittamaan takaisin jääkaappiin kylmettymään jonka jälkeen nopeasti otin muotilla pikkuleivät irti. 

Mielestäni pikkuleivät menisi kyllä ihan ilman pikeerejäkin, niin söpö tuo on!
Metsäkauriit loikkivat keittiööni myös, näitä oli ihan superkiva tehdä! Näillä muoteilla saa kivoja syksyisiä pikkuleipiä mutta kyllä tehdessä alkoi jo joulujututkin pyörimään mielessä. :)9 kommenttia:

 1. Ihana kettu! Mistä oot ostanu muotin?

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Nanne! Näitä oli niin ihana tehdä, niinkuin uusia hahmoja yleensäkin :)

   Poista
 3. Teitkö kettuun ollenkaan rajauksia pikeerillä ja mistä sait noin ihanan tumman oranssin värin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein ensin rajaukset ja sen jälkeen aloin täyttämään. Mustat kohdat viimeisenä ettei se lähde imeytymään viereiseen väriin.
   Nuo tummat ketut on värjätty Sugarflairin Chestnut värillä, ja joukkoon lisäsin hippasen oranssia. Tuli aika erikoinen sävy :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...