Syötävät lahjat



Kauppojen hyllyille on ilmestynyt kirjauutuus nimeltään Syötävät lahjat. Sen on kirjoittanut Taru Vihavainen, Pullahiiren leivontanurkasta tuttu suosittu leivontabloggari ja kirjailija.

Syötävät lahjat- kirja pitää sisällään ideoita, vinkkejä ja lukuisia reseptejä lahjojen valmistamiseen joilla ilahduttaa opettajaa, naapuria, ystäviä, sukulaisia tai ketä vain. Paketointipuoltakaan ei ole unohdettu vaan sivulta www.syötävätlahjat.fi löytyy tulostettavat etiketit. 




Tarun blogia alkumetreiltä seuranneena, ja hänen edellisiä kirjojaan lukeneena tiesin jo vähän mitä odottaa. Nimittäin kauniiden kuvien kera hyviä ja toimivia reseptejä, jotka sopivat eri tilanteisiin ja innostavat kokeilemaan. Selasin kirjan moneen kertaan läpi ja maistelin mielessäni lukuisia reseptejä joita kirjassa oli. Kirja täytti kaikki odotukseni, ja tiedän että pelastaa monet lahjapähkäilyt tulevaisuudessa.

Eräs ilta keittelin jättikattilallisen riisipuuroa ja siinä hämmennellessä kattilaa, luin kirjaa jälleen läpi. Löysin monia joululahjoja joita aion tänä vuonna läheisilleni valmistaa. Ystäville, naapureille, lasten kummeille ja perhetutuille sekä opettajille ja kerhotätsyille. Kirjassa oli tosiaan kaikille jotakin.
Syötävät lahjat on itselleni se luonnollisin lahja, se on kiva antaa ja se on kiva saada. Ja mikä parasta, ei tule ostettua turhaa roinaa nurkkiin pyörimään.

Kirjassa on kaikkea mm. kahvikakuista makeisiin, juomia, siirappeja, lahja-sekoituksia purkeissa, maustesekoituksia sekä ruokaisaimpia reseptejä. Mikä olisikaan ihanampaa kuin saada toisen juuri sinulle valmistamaa vaikkapa hilloa, jonka voi kaivaa joulujen jälkeen esiin ja nautiskella vaikkapa lettujen kera? 



Tänään kahvitellaan syntymäpäiviäni, niinpä päätin leipoa kirjasta ensimmäisenä Maustekakun, jonka päällä on ihana kanelin makuinen kuorrute pienellä kahvin vivahteella. Joulukuussa saa herkutella hieman tuhdimmin. ;) 


Maustekakku
( iso kahvikakkuvuoka)

Kakku
200g voita
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
½ tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl muskottipähkinää
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl kermaa

Kuorrutus
50g voita
2½ rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
4 rkl kahvia
n. 4 dl tomusokeria
(nonparelleja)

- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe, mausteet ja kaakaojauhe keskenään. 
Lisää kuivat aineet voi-kananmunaseokseen vuorotellen kerman kanssa. 
Sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun noin 1½litran vuokaan. 
Paista 170 asteessa noin 50 minuutin ajan. 

Sulata kuorrutteen voi ja sekoita se yhdessä kaakaojauheen, kanelin ja lämpimän kahvin kanssa. Lisää tomusokeri joukkoon. Jos kuorrute on liian paksua, lisää hieman kahvia joukkoon. Jos kuorrute on liian löysää levitettäväksi, lisää tomusokeria. 
Levitä kuorrutetta kakun päälle joko lusikoiden tai pursottamalla. 
Ripottele halutessasi päälle nonparelleja koristeeksi. 

Pakkaa kakku kauniisti vaikka tarjoiluastian kanssa läpinäkyvään pussiin. 




Suosittelen kirjaa kaikille jotka tykkäävät valmistaa syötäviä lahjoja. Jos et ehdi valmistaa lahjoja itse, on tämä kirja jo sellainen lahja saatavaksi että jokainen saaja varmasti ilahtuisi! 
Kirjassa on monipuolisesti reseptejä, joten voit leipoa ja valmistaa lahjoja vaikka ihan vain itsellesi vuoden ympäri. <3 


Onnea Taru mahtavasta kirjastasi ja kiitos kun sain sen omakseni! 



Kirja saatu arvostelukappaleena.




5 kommenttia:

  1. Paljon Onnea Johanna <3 Ihana kirja on kyllä. Minäkin ehdin jo pumpulikakun ja omenapiirakan täytteen valmistaa ja seuraavaksi odottaa vuoroaan fudget!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Niitä minäkin mietin, tänä jouluna aion tehdä paljon etenkin fudgea. <3

      Poista
  2. Mikä onkaan tuo muskottipähkinän määrä, tätä kakkua voisin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naputteluvirhe oli päässyt tulemaan, eli 1/4 tl tulee muskottipähkinää jauhettuna. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...