Herkku-seipihvit

Kokkailin meille eilen pitkästä aikaa perunamuusia, ja sen kanssa teki mieli kalapullia sekä munakastiketta. 
Pakastimessa oli Alaskan seitifileitä joten ne sulamaan ja pottuja kuorimaan..

En ehtinyt ohjetta etsimään mistään, mielessä oli kuitenkin jonkinnäköinen ajatus mitä tulisin tekemään. Noh, ensimmäinen mutka tuli kun pakastimessa ei ollutkaan tuoretta tilliä vaikka muistin toisin.. Persiljaa kyllä löytyy mutta ei se nyt käynyt.. Sitten taikinastakin tuli niin löysää että ei niistä pyöryköiksi olisi ollut. 

Onneksi oli uusi hyvä pannu jossa oli tosi kätevä paistella pihvit. Munat olin keittänyt valmiiksi mutta näistä pihveistä tuli jotenkin niin herkullisia että en tehnytkään kastiketta niiden makua peittämään. 
Aion kyllä tehdä viikonloppuna näitä heti uudelleen! ;)



Seipihvit

400g Alaskan seitifileitä
1-2 sipulia
1 dl Meiran maustettua korppujauhoa
2 dl kuohukermaa
1 muna
suola+pippuri myllystä, cayennejauhe
oliiviöljyä

- Kuullota sipulit pannulla. 
- Turvota korppujauhot kermaan, lisää sipulit, mausteet. 
Lisää seitifileet, soseuta sauvasekoittimella massaksi. 
Sekoita joukkoon muna ja paista pihveiksi pannulla oliiviöljyssä. 




Munat syötiin ihan vain lohkoina muusin kanssa, salaattina toimi omena-punajuuriraaste. 
Tuosta punajuuresta itseasiassa koko ajatus ruokaan lähti kun sitä aamulla jääkaapissa näin. :D

Laittelen myöhemmin kaksi ohjetta mihin tuota ylijäänyttä muusia sitten vielä käytettiin. Ei, tällä kertaa en tehnyt rieskaa.. ;)

6 kommenttia:

  1. Pihvit näyttävät hurjan hyviltä! Täytyy ottaa ohje talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka eivät olleet sitä mitä alunperin suunnittelin, oikein hyviä olivat. Ja ehkä vähän parempiakin :D

      Poista
  2. Kalamurekepihvit on aina tosi hyviä.:) Eilen juuri laitoin ruoaksi pakastimesta hauesta ja lohesta tehtyjä pihvejä. Tarkoitus oli myös ensin tehdä kananmunakastike, se sopii niin hyvin kalan kanssa, mutta teinkin sitten vain nopean kastikkeen kaatamalla paistettujen pihvien joukkoon ruokakermaa, hieman suurustin ja maustoin. Hieman kevätväsymys vaivaa, niin tulee ruoanlaitossakin oiottua. Päästäisiin lumesta ja pakkasesta, niin ehkä alkaisi piristymään, kun harava ulkona kutsuisi.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävi kanssa mielessä toi että kaataisin vain kermat pannulle, ensi kerralla niin. Ja sitten varmistaa että se tilli on varmasti hankittuna.. ;)

      Täällä kanssa sormet syyhyää että pääsisi kukkapenkkien kimppuun ja haravoimaan! Tälläisiä kelejä kun vielä saataisi silloin niin eipä paljoa tarvitse sisällä olla. :)

      Poista
  3. Nyt on nämä testattu, ja hyviksi todettu! :)
    Josko tuo isäntä saisi napattua muutaman hauen niin kokeilisin tehdä samaa siitä.
    Viime kesänä tuli haukia niin paljon, että suurin osa heitettiin saman tien takaisin veteen. Nyt aion kyllä kaikki käyttää tehokkaasti hyväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kun löytyi hyvä ohje! :)
      Haukea tahtoisin minäkin kokeilla, Maistuis varmaan sullekin-blogissakin on aina kaikkea hyvää hauesta :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...