Tonnikala-pikkupitsat leivinjauhepohjalla

Kuten yleensä juhlissa, aloitetaan nämä tarjottavat suolaisista. Ensimmäisenä tonnikala-pikkupitsat. 
Meillä oli tulossa paljon suolaisia tarjottavia ja viimeiseen saakka epäröin tehdäkkö näitä vai ei. Ohje ja tarvikkeetkin oli jo hankittu mutta mietin lähinnä ajanpuutetta.. Ongelma ratkesi kun sain vanhemmasta pojasta apulaisen, ja hän ryhtyi pitsamestariksi. Leipoi ohjeiden mukaan pohjataikinan ja teki taikinakiekot kun minä sillä aikaa keitin kastiketta ja tein muffinsseja. 

Halusin pikkupitsoista pehmeäpohjaisia ja mietiskelin olisiko leivinjauhepohjainen juuri sellainen. Kuin sattumalta, törmäsin Mimmin blogissa juuri sellaiseen pohjaan ja raapustin ohjeen talteen. 
Suunniteltiin että joku päivä pidetään pitsatalkoot ja tehdään näitä enempi pakastimeen. :)



Pikkupitsat 
8-10kpl tai 1 pelti

4dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl maitoa

- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja maito, sekoita tasaiseksi. 
Kauli pöydällä levyksi ja ota muotilla pikkupitsoja, tai paista kokonaisena pellillä.
- Siirrä pohjat leivinpaperille pellille.

- Valmista kastike ja lisää juustoraaste kastikkeeseen ja levitä pitsan päälle. Ripottele vielä pinnalle mozzarella-juustoraastetta.
Paista uunissa 220 asteessa, n. 15 minuuttia
Varo! Pohja paistuu yllättävän nopeasti.


Tonnikalakastike

1 prk paseerattua tomaattia
1 sipuli
1-3 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria myllystä, ripaus sokeria, pizzamaustetta+oreganoa
2 prk Abba tonnikalafilepaloja vedessä
2-3 dl Emmental juustoraastetta
Mozzarella juustoraastetta pinnalle

- Kuullota sipuli kattilassa öljytilkassa, lisää paseerattu tomaatti (+vettä), mausteet, hakatut valkosipulit sekä tonnikalat. Kun kastike on hetken aikaa kiehunut hiljalleen, lisää juustoraaste kastikkeeseen. 

valmiin pitsan päälle vielä Oreganoa jos tykkää






Paisteltiin pikkupitsoiksi ja leikkasin valmiit pitsat sitten neljään osaan. Slicet on ihan näppärä ja helppo syödä. :) 


Kommentit

Suositut tekstit