Rolleburger

Hampurilainen ei ole mitään ensitreffisyötävää. Sen totesin eräs viikonloppu kun kokkailin meille hampparit, ja siinä syömisen lomassa sai jatkuvasti olla pyyhkimässä suunpieliä ja sormia. Joka puraisulla jotain putosi lautaselle ja niitä sai metsästellä takaisin hampurilaisen väliin. Varsinaista porsastelua! 

Onneksi on toinenkin keino. Nimittäin piilottaa täytteet pihvin sisään. Vanhaa Maku-lehteä selaillessa törmäsin Rolleburgeriin, joka on saanut nimensä Rolle-nimisen Kalifornialaismiehen mukaan joka keksi paistaa pihvit täytettyinä. Kätevää, rakennusaineet ei luisu pihamaalle! 




Lehden ohjeessa pihvit paistettiin pelkästä jauhelihasta täytteineen, itse tein kuitenkin mureketaikinan ja laitoin täytteitä jokaisen mieltymyksen mukaan. Jalapenoja oli tarkoitus laittaa myös, mutta unohtui tällä kertaa ostaa niitä. Ensi kerralla sitten.:)

Tein lapsille pihvit ilman mitään lisukkeita, ja sitten kahta eri laatua joihin toisiin tuli 
aurajuusto + oliivirenkaat, ja toisiin aura-ananas-oliivitäyte. 




Jauhelihapihvit

1 kg naudan paistijauhelihaa
1.5dl korppujauhoja
1 pss ranskalaista sipulikeittoaineksia
2 dl vettä (lisää enemmän jos tuntuu kuivalta)
2 munaa
mausteet: pippuria myllystä, paprikajauhetta, chilijauhetta
lisäksi: 
2 dl oliivirenkaita, 1-2 dl murennettua aurajuustoa, ananaspaloja

- Lisää korppujauhot, sipulikeittoainekset sekä mausteet kulhoon, lisää vesi ja turvota. 
- Riko munat seokseen, lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia
riippuen pihvien paksuudesta.






Smetanakastike

1 prk smetanaa
1 punasipuli
3-5 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa, sokeria
mustapippuria myllystä, cayennejauhetta

- Hienonna sipulit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua. 


Meillä oli burgereiden kanssa tomaattia, jääsalaattia, smetanakastiketta, sweet chilikastiketta, Hot Salsa kastiketta sekä kuvasta puuttuneet cheddarjuustot.




Meidän ensitreffeistä tulee muuten tässä kuussa kuluneeksi kymmenen vuotta. Niin kauan ollaan porsasteltu saman ruokapöydän ääressä, huhuh.. ;)





10 kommenttia:

  1. Nam, tosi herkulliselta näyttää. Onpa mahtava idea pihveissä, täytyy kyllä joskus tehdä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KOkeile ihmeessä. Näihin voisi laittaa ihan kokonaisen ananasrenkaankin väliin, sipulirenkaiden ja jonkin ihanan juuston kera. Päälle toinen pihvi ja sitten paistaa. :)

      Poista
  2. Paljon onnea 10:stä yhteisestä vuodesta!! <3
    Ja ihania hamppareita!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Jotain ajattelin leipoa päivän kunniaksi, jos vaikka yllättäisi toisen puoliskon kun ei se kuitenkaan muista.. ;)

      Poista
  3. Hyvä idea! Minäkin ole huomannut, että hampurilaisessa ei pysy täytteet sisällä ja suutaan saa pyyhkiä jatkuvasti. Kerrasta opin, että "hienossa" ravintolassa en enää hampurilaista tilaa. Nyt olen taas sinun ohjeesi myötä hieman viisaampi- kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihan hyvä systeemi, ja täytteitä voi laittaa oman mieltymyksen mukaan. Olen jonkun blogista joskus vuosia sitten löytänyt tuon ananasrengas pihvin sisään-idean, tulee aika muhkeat hamppikset ;)

      Poista
  4. tässähän on kiva idea,syötiin viikonloppuna tortilloja ja ne vasta sottaavia on ;) tai meillä ainakin,jotain valuu aina rinnuksille tai ainakin lautaselle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tortillat sotkee kyllä kanssa, ellei ole ehtinyt levitä kokonaan lautaselle ennen sitä :D

      Poista
  5. Tuohan helpottaa syömistä jo aika tavalla. Hyvä idea.:) Ei kyllä tulisi mieleen ottaa hampurilaista ihan missä tahansa paikassa tai tilanteessa. Sen verran sotkuista puuhaa sen syöminen on.

    Onnea kymmenestä yhteisestä vuodesta!:) Meillä tuli eilen täyteen 15. Ensitreffien päivä on myös hääpäivänä. Ei ole miehellä sitten niin paljon eri päiviä muistettavana.;D Hääpäiviä kertyi eilen 11. Niin se aika vain kuluu.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja oikein paljon onnea myös teille! Tuohan on oikein käytännöllistä, pitää samalla kertaa kaikki muistettavat merkkipäivät :D Aika on rientänyt niin lujaa että ei sitä itsekään käsitä. Voisi se vähän hidastua jo, tässähän vanhenee samalla ;D


      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...